Qualcomm bekräftar att Samsung Galaxy S23 inte kommer att ha en Exynos-version

Samsung Galaxy S22/S22+ test © © Pierre Crochart för Clubic

Samsung Galaxy S23 kommer inte att ha en Exynos-version och europeiska konsumenter kommer äntligen att kunna köpa en smart telefon av sortimentet utrustad med ett Snapdragon-chip.

Qualcomm och Samsung har tecknat ett nytt avtal för leverans av chips till smartphones. Kontraktet löper till 2030 och kommer att göra det möjligt för de två grupperna att stärka sina band.

Samsung och Qualcomm, privilegierade partners i 7 år

Tidigare rapporter antydde att Samsung skulle släppa sina Exynos-chips för Galaxy S23-serien och denna information har nu bekräftats av Qualcomm. Cristiano Amon, chefen för den amerikanske grundaren, antydde detta starkt under ett samtal med analytiker, organiserat vid sidan av publiceringen av bolagets senaste kvartalsresultat.

Vad jag kan säga vid det här laget är att vi hade 75 % på Galaxy S22 innan affären. Du kan tänka dig att vi kommer att bli mycket bättre än så här på Galaxy S23 och senare “, han sa. Ett sätt att säga att Galaxy S23 kommer att byta till alla Snapdragon.

Hittills har Samsung utrustat smartphones i sitt flaggskeppssortiment, Galaxy S, med Exynos eller Snapdragon SoCs beroende på territorium. I Kina eller USA bar enheterna chips från Qualcomm. På den europeiska marknaden hade vi rätt till Exynos-versionerna.

Snapdragon 8 Gen 2 på Galaxy S23, även i Europa!

Denna situation skapade frustration för vissa konsumenter, som fick intrycket av att köpa en mindre bra smartphone när de såg sig själva införa en Exynos SoC. Trots löften år efter år har Samsung aldrig riktigt lyckats matcha prestanda eller effekteffektivitet hos Snapdragon-chips.

Samsung har därför bestämt sig för att vara mer beroende av Qualcomm under de kommande åren. Galaxy S23 kommer att vara utrustad med Snapdragon 8 Gen 2 över hela världen, men många andra enheter påverkas av avtalet mellan de två enheterna.

Cristiano Amon förklarar att Qualcomm också kommer att förse Samsung med chips för sina bärbara datorer, surfplattor och “ framtida utökade verklighetsenheter “. Det verkar därför som att den sydkoreanska koncernen radikalt håller på att begränsa sin produktion av Exynos-chips, som kan överleva i ett fåtal nybörjar- eller mellanklassmodeller.

Källa: SamMobile

Relaterade Artiklar

Back to top button