Qualcomm avslöjar sin Snapdragon 888 Plus, som kommer att utrusta avancerade smartphones från slutet av 2021

Snapdragon 888 Plus © Qualcomm

Qualcomms Snapdragon 888 Plus har fler CPU- och AI-möjligheter än sin föregångare. Flera tillverkare av android smartphones
har redan bekräftat att SoC kommer att utrusta nya modeller under de kommande veckorna och månaderna.

Uppskjuten i slutet av juni 2021 har kick-offen av Mobile World Congress (MWC) i Barcelona givits. Qualcomm är en av de första att dra med tillkännagivandet av sitt nya premium-orienterade chip: Snapdragon 888 Plus.

Läs också:
Qualcomm: den framtida avancerade Snapdragon 895 i test med partnertillverkare

CPU- och AI-motorförstärkning

Som namnet antyder är denna SoC en något mer effektiv version av Snapdragon 888, som redan har monterats på många avancerade Android-smarttelefoner de senaste månaderna.

För processordelen finns en Kryo 680 CPU, vars klockfrekvens har höjts från 2,84 GHz till 3 GHz. Grafikprestanda tillhandahålls fortfarande av Adreno 666 GPU.

Qualcomm AI Engine i Snapdragon 888 Plus, artificiell intelligensmotor, kan nu hantera datorkraft upp till 32 Tflops, en ökning med 20 % jämfört med vad den ursprungliga Snapdragon 888 kan göra.

Naturligtvis stöder SoC generationen 5G-mobilnätverk.

Läs också:
Qualcomm skulle kunna använda 4nm-gravering för sina nästa Snapdragon-processorer

För ASUS, Honor, Motorola, vivo, Xiaomi smartphones…

Som vanligt med Qualcomms “Plus”-chipmodeller är ändringarna som görs inte stora och ökar bara diskret prestandan hos märkets mest kraftfulla SoC. Vi kommer att behöva vänta på Snapdragon 895 (graverat i 4 nm?) för att se ett större tekniskt gap.

Snapdragon 888 Plus bör utrusta avancerade mobiler från tredje kvartalet 2021. ASUS, Honor, Motorola, vivo och Xiaomi har redan bekräftat att de kommer att lansera minst en smartphonemodell med detta chip.

Vi skulle kunna veta mer mycket snart, eftersom flera av dessa märken måste tala vid sidan av detta MWC 2021.

Källa: Qualcomm pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button