Qonto är den största franska enhörningen, efter att ha samlat in en halv miljard… men vad gör den?

Qonto-karta © Qonto

Qonto har den tredje största insamlingen av French Tech och värderas nu till 4,4 miljarder euro och riktar sig till en miljon egenföretagare och små och medelstora kunder.

Hon blir inte en enhörning, utan DEN största franska enhörningen. Uppstarten som specialiserat sig på betalning till företag Qonto meddelade på tisdagen att den hade samlat in 484 miljoner euro, vilket bekräftar den utmärkta starten på året för franska teknikföretag, efter att ha samlat in 254 miljoner euro för PayFit och 250 miljoner för Ankorstore, vilket driver de två nystartade företag till rangen av enhörningar.

En rekordinsamling för en fintech

Med sin senaste insamling, den tredje största i Frankrike bakom Sorare (580 miljoner euro i september 2021) och Mirakl (476 miljoner euro i september 2021 också), har Qonto återigen vunnit över investerare. . Företaget, som först betraktades som en neobank, har sedan dess etablerat sig som en europeisk ledare inom finansiell förvaltning av företag (VSE, SME, start-ups, egenföretagare och föreningar), med lösningar kring daglig bankverksamhet och inklusive finansiering av småföretag , redovisning och utgiftshantering.

Qonto, grundat 2017 av Steve Anavi och Alexandre Prot, gör anspråk på platsen för den största franska enhörningen, vars affärsvärde uppskattas till 4,4 miljarder euro. Kom ihåg att en enhörning är ett ungt företag, ett ungt skott född i Frankrike, inte noterat på börsen, vars affärsvärde är större än en miljard dollar.

Qonto medgrundare © Qonto

Det som är helt säkert är att Qontos senaste insamling är den viktigaste för en fransk fintech, en start-up som arbetar inom finans. Det leddes av de amerikanska investeringsbolagen Tiger Global (som redan har investerat i Facebook, LinkedIn, ByteDance, Waymo, Yandex, Softbank, Quora, Glassdor, Stripe eller Coinbase) och TCV (som har stöttat Expedia, Facebook, GoDaddy , Airbnb, Payoneer, Spotify, Netflix eller till och med ByteDance), samt åtta andra nya bidragsgivare, som särskilt går med i Tencent, som redan stöder det franska företaget.

Qonto vill investera på dessa externa marknader och utesluter inte framtida förvärv

Tack vare denna finansieringsrunda höjer Qonto sina ambitioner. Redan med 220 000 kunder i Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien vill start-upen accelerera sin tillväxt i Europa och samtidigt öppna sig för andra marknader, senast 2023. på andra håll har de miljoner små och medelstora företag och egenföretagare i Europa i 2025.

Qontos expansion på utländska marknader har hittills varit en framgång för företaget, som säger att det har fyrdubblat sina intäkter under de senaste två åren. Under de kommande två åren bör det investera mer än 100 miljoner euro på var och en av sina tre nuvarande marknader utanför Frankrike, för att accelerera sitt momentum och stärka sina relationer med lokala partners och ekosystem. Uppstarten är inriktad på 75 % av nya kunder som förvärvats utanför Frankrike till 2025.

Qonto virtuellt kort © Qonto

Den senaste insamlingen kommer också att hjälpa Qonto att berika sin tjänst med nya funktioner och nya partnerskap, utan att avstå från att göra förvärv. Rekrytering är också ett mycket viktigt projekt för fintech, som har för avsikt att fyrdubbla sin personalstyrka och ha 2 000 anställda före 2025. Hälften av dess framtida anställda kommer att vara baserade i Frankrike. och ” vi är bara i början av äventyret », varnar medgrundaren och VD:n för Qonto, Alexandre Prot.

Lagring, betalning, CMS, e-post: den bästa programvaran för små och medelstora företag

Som alla företag måste små och medelstora företag hantera sina projekt lika effektivt som sina konton, förutse datorhaveri och mänskliga fel med ett onlinelagringsverktyg och kommunicera enkelt internt och externt via webbplatsen, sociala nätverk eller e-postkampanjer. Här är vår guide till de bästa verktygen för att göra just det!
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button