Pure Electric Air: en ny serie elektriska skotrar kommer till Frankrike

Pure Electric Air © Pure Electric

Nyligen anlänt till Frankrike erbjuder tillverkaren Pure Electric fyra elektriska skotrar designade på en gemensam plattform, men som möter olika behov. Från 399 till 799 € och från 20 till 60 km autonomi, vänder sig tillverkaren till en stor kundkrets.

Kanske har du aldrig hört talas om varumärket Pure Electric, men kanske är namnet Lando Norris inte främmande för dig. Den här unga brittiska Formel 1-föraren avslutade sin säsong 2021 vid ratten i sin McLaren på en sjätte plats i förarklassificeringen. Relationen till Pure Electric elskotrar? Det var Adam Norris, Landos far, som startade detta företag.

Pure Electric Air © Pure Electric

Så mycket för den lilla anekdoten som varumärkets kunder alltid kan berätta för sina nära och kära. Låt oss nu titta på produkterna.

Förutom att designa och marknadsföra sina egna produkter, verkar Pure Electric också som en distributör av flera varumärken. Det är till och med deras ursprungliga aktivitet, på skotrar och elcyklar. Distributionen av själva Pure Electric-skotrarna började först i augusti 2020 i Frankrike.

design och design

När man kallas “Pure Electric” är det uppenbart att designen och designen av produkterna måste överensstämma med varumärkets image. Det börjar först med en ganska grundläggande rörformig design, både för styret och rattstången och strukturen som stödjer däcket. Det verkar som om nämnda rör är böjda i den nedre delen av skotern, vilket undviker multiplikationen av svetssträngar som kan försvaga strukturen och för övrigt vara ganska ful om de är dåligt tillverkade.

Pure Electric Air GO © Pure Electric

Former som påminner något om de holländska cykelramar som spelar på nykterhet och elegans, men som här tenderar att utmana aspekten av soliditet och komfort i helheten. Faktum är att ingen av de fyra versionerna av Pure Air är utrustad med en stötdämpare för att absorbera vägfel och samtidigt bidra till användarens säkerhet.

I gengäld har Pure Electric valt 10-tumsdäck utrustade med innerslangar. Så ja, faktiskt finns risken för punktering, men om du regelbundet kollar trycket så borde allt vara bra.

Ren elektrisk luft © David Nogueira

Speciellt eftersom det enligt vår mening är ett viktigt kriterium att ha hjul med ett minimum av dämpning i frånvaro av fysiska anordningar.

Fortfarande på den “rena” aspekten, för att inte säga minimalistisk, tycks disken på styret bara visa det absoluta minimum av information: val av läge, hastighet och laddningsnivå som finns kvar i batteriet (batteriet för övrigt som vi är för) väntar fortfarande på kapaciteten från tillverkaren).

På displaysidan är den därför lätt, lite som Xiaomi Mi Electric Scooter. Dessutom, precis som den senare, drar Pure Electric-produkterna fördel av en Bluetooth-anslutning för att ansluta en smartphone till maskinen, men den dedikerade applikationen skulle bara erbjuda en hel del funktioner, inklusive den att elektroniskt låsa enheten.

Pure Electric Air © Pure Electric

Alla är IP65-certifierade, vilket garanterar en tillräckligt bra tätning för att utvecklas i regnet. Även lagstiftningen kräver det, liksom behovet av en mekanisk bromsmekanism. På Pure Air är den placerad på framhjulet och materialiseras av en trumbroms. Detta kompletteras av den elektroniska bromsen som aktiveras vid retardation: en klassiker. Ett framtida test av skotrarna kommer att tillåta oss att veta mer om effektiviteten i helheten.

Ren elektrisk luft © David Nogueira

För att avsluta med de gemensamma elementen har alla klockor och ett USB-uttag på styret för att ladda din smartphone, en strålkastare i övre delen fram och ett bromsljus bak. Alla fälls ihop på ungefär samma sätt och släpper rattstången på däcket. Monteringen låser sig på stänkskärmen för att sedan bära den på armlängds avstånd – en process som vi känner mycket väl särskilt på Xiaomi.

De olika modellerna mer detaljerat

Det är i de tekniska egenskaperna som skillnaderna som kommer att sätta priserna utspelas. Det bör också noteras att priserna nedan inte tar hänsyn till kampanjerna (ibland betydande) som praktiserats förrän 31/12 av Pure Electric på sin webbplats.

Pure Air Go skoter: pris, räckvidd, prestanda

Detta är nybörjarmodellen, säljs för 399 €. Därmed vet vi att Pure Air Go är utrustad med ett 36V och 5,2 Ah Lithium-Ion batteri, det vill säga 187,2 Wh. Med tanke på denna information har vi vissa tvivel om maskinens förmåga att hålla de 20 km.

Ren elektrisk luft © David Nogueira

Du hittar även på sajten en Pure Air Go +-version, även den utrustad med en 350 Watts motor, men som denna gång utlovar en räckvidd på 30 km (jämfört med 20 km för klassiska Go). Detta visas på 449 euro.

Observera också att batteriernas kapacitet inte framgår av dessa små tekniska blad som inte har skickats, men all information finns ändå på sajten. Därmed vet vi att Pure Air Go är utrustad med ett 36V och 5,2 Ah Lithium-Ion batteri, det vill säga 187,2 Wh. Med tanke på denna information har vi vissa tvivel om maskinens förmåga att hålla de 20 km.

Pure Air skoter: pris, räckvidd, prestanda

Pure Air markerar den första riktiga uppgraderingen, med en motor som går från 350 till 500 watt (nominellt) för en räckvidd på 30 km. I alla fall är detta löftet för denna modell som använder ett 36 Volt 7,8 Ah batteri, eller 280,8 Wh.

Pure Electric Pure Air © Pure Electric

Mycket intressant punkt: om skotern stödde en maximal vikt på 120 kg, indikerar tillverkaren att den också kan klättra en sluttning som lutar 16% med en person på 100 kg. Tempot är dock inte angivet. Pure Air erbjuds till €499, ett pris som borde locka en ganska stor kundkrets.

Pure Air Pro skoter: pris, räckvidd, prestanda

Slutligen leds sortimentet av Pure Air Pro, som säljs för €649 och €799 i en Pure Air Pro LR-version. Detta använder en 500 watts motor, men kraftelektroniken (kontroller och batteri) skulle vara något annorlunda. I det här fallet meddelar tillverkaren en räckvidd på 60 km och en effekt på 700 watt mot 600 watt och 50 km för Air Pro.

Pure Electric Pure Air Pro © Pure Electric

Batterierna är också något annorlunda. Pure Air Pro har en 36V / 12,8Ah (460,9 Wh) modul och en 36V / 14,4 Ah (518,4 Wh) modul för Pro LR. Ganska bekväma värden för dessa två maskiner.
Accelerationer som omkörningar borde vara kraftigare. Det är utan tvekan också på dessa modeller som längre användare måste uppmärksammas (var försiktig, styret är inte justerbart i höjdled) eller någon som letar efter lite mer mångsidighet. .

Det bör också noteras att Pro-versionerna drar nytta av en ännu mer premiumdesign med ett trädäck, Skateboard-stil, delvis täckt med ett grepp.

FP2M - skotermarknad 2020 © FP2M

Pure Electric-sortiment: tillgänglighet

Alla dessa produkter finns tillgängliga på tillverkarens webbplatser och att hittas i butiker. Vi kommer snart att testa en av dessa skotrar för att se om denna “nya aktör” i Frankrike har vad som krävs för att erövra denna blomstrande marknad.

Som en påminnelse, enligt siffror från Federation of Micro Mobility Professionals, skulle elskotermarknaden ha gynnats av en tillväxt på 34 % i Frankrike 2020, och användarintresset kanske inte tar slut. så snart märkena arbetar för att erbjuda allt mer kvalitativa produkter.

Relaterade Artiklar

Back to top button