Psyche 16: 2022 kommer NASA att starta uppdraget till guldasteroiden

Bild av © NASA / JPL-Caltech / ASU

Ett av framtidens projekt NASA är att lansera ett rymduppdrag till en speciell och viktig asteroid känd som Psyke 16. Det senare kan faktiskt ge stora fördelar för vår planet och kan bidra till världsekonomin. Faktum är att den innehåller ämnen och material som järn, nickel och framför allt guld.

NASA närmar sig Psyche 16: uppdraget kommer att lanseras 2022

Många steg har tagits med förberedelserna för det nya rymduppdraget NASA som syftar till att helt utforska asteroiden Psyke 16. Som det nyligen har framkommit har faktiskt arbetet med att förbereda rymdsonden och all dess utrustning nått slutskedet (känd som Fas D). I synnerhet verkar det som att uppdraget till himlakroppen kommer att lanseras om några få månader, det vill säga under året 2022.

Specifikt förutser uppdraget ett första stopp på Mars runt 2023, medan det först 2026 kommer att landa i den aktuella asteroidens omloppsbana. Utforskningen av himlakroppen Psyke 16, som redan nämnts, skulle det kunna ge stora fördelar för hela världsekonomin. På den (med en bredd av 226 km) har man faktiskt hittat stora mängder järn, nickel och guld. Den senare har uppskattats till 10 000 kvadrilljoner dollar. Vår planets ekonomi når så att säga knappt 100 biljoner.

Lindy Elkins-Tantoneller den vetenskapliga chefen för sonden som leder detta uppdrag, kommenterade:

Relaterade Artiklar

Back to top button