PS5-programuppdatering lägger till 1440p-stöd och nya sociala funktioner

ps5

I beta sedan slutet av juli, en mjukvaruuppdatering av PS5 innehåller mycket efterfrågade förbättringar som 1440p HDMI-stöd.

Många funktioner finns också där, som spellistor, röststyrning på YouTube eller flera tillägg till den sociala delen av Sonys nästa generations konsol.

En lång betafas som går mot sitt slut

Stödet för 1440p HDMI är äntligen efterlängtat sedan släppet av PS5. För att dra nytta av det behöver du givetvis ha en tv eller en PC-skärm som i sig stöder 1440p vid 60 Hz eller 120 Hz. Spelen måste också vara kompatibla.

Ett annat förväntat element är listan över spel så att du kan lagra din samling i mappar för att göra den mer lättsmält. Nu kan upp till 15 listor skapas, var och en med upp till 100 spel.

Andra små tillägg för livskvalitet inkluderar möjligheten att jämföra 3D-ljud och stereoljud på samma skärm, och enklare tillgång till aktiviteternas förlopp för varje spel.Konsolens YouTube-app sväller också med möjligheten att söka med röstkommando.

För att slutföra översikten av den här uppdateringen kommer olika sociala funktioner till PS-appen. Vi kan särskilt nämna möjligheten att starta en fjärrspelssession från applikationen eller att begära skärmdelning på sin mobila enhet från en vän i en diskussionsgrupp. Att gå med vänner i en diskussionsgrupp underlättas också av ett meddelande. Äntligen kommer dina vänners profil att vinna i ergonomi.

Källa: PlayStation-blogg

Relaterade Artiklar

Back to top button