PS Remote Play-appen stöder äntligen DualSense, men inte utan strängar

DualSense

Det hade väntats i ett år nu: PS Remote Play-applikationen, som låter dig spela dina PlayStation-spel från din smart telefon eller PC/Mac, uppdateringar. Och på menyn i den här nya versionen, välkomststödet för kontrollern DualSense.

PlayStation 5-kontrollern kan nu användas för att streama sina spel till andra enheter. Men Android-användare kan bita sig i kinderna.

DualSense stöds endast på Android 12

Appuppdateringssidan listar funktioner för PS Remote Play. Vi skrev det ovan: det handlar om att kunna streama det pågående spelet på din PlayStation 4 eller PlayStation 5 direkt på din Windows- eller Mac-dator samt på en iOS- eller Android-smartphone.

En liten rad längst ner i kontraktet säger oss dock att du kommer att behöva minst iOS 14.5 för att använda en DualSense-kontroller på en iPhone. Mer irriterande, PS5-kontrollern kräver en enhet utrustad med Android 12, den senaste versionen av det mobila operativsystemet som fortfarande är väldigt lite utplacerat.

PS Remote Play DualSense Android 12 © Skärmdump

Man ska också komma ihåg att Android-mobiler har uppdateringar som följs mycket mindre än hos Apple. Människor vars smartphone redan är 2 eller 3 år gammal kanske aldrig drar nytta av DualSense på sin terminal.

Källa: playstation

Relaterade Artiklar

Back to top button