“Proxy script nedladdning”: vad är detta meddelande i Chrome

Varför får jag meddelandet “proxy script laddar ner”

När vi använder webbläsaren google chrome problem kan ibland uppstå. Vi kan se hur det är omöjligt att komma åt en webbplats, den visar oss ett varningsmeddelande och laddar inte webbplatsen korrekt. Detta kan hända av många olika anledningar och påverkar användare av alla typer av operativsystem.

Dessa fel kan vanligtvis lösas. Ibland är det ett programvaruproblem, andra gånger vår utrustning eller internetuppkopplingen. Normalt åtföljs ett fel av denna typ av ett meddelande som låter användarna veta vad det är. I det här fallet är meddelandet “laddar ner proxyskript”. Resultatet är att du inte kan ladda en webbsida korrekt.

Ibland kan dessa typer av meddelanden dyka upp väldigt ofta. Det låter användare undra varför och om det finns något de kan göra för att undvika det. Det är irriterande att försöka surfa och hela tiden ha ett problem som hindrar webben från att laddas ordentligt.

Varför händer detta? Vanligtvis visas detta meddelande när vi ändrar internetuppkoppling . Till exempel när du byter från ett Wi-Fi-nätverk till ett annat eller om anslutningsinställningarna ändras. Detta gör att Chrome tar längre tid att ladda en webbplats och meddelandet “proxy script downloading” visas.

Tänk på att proxyservrar används i många företagsmiljöer . Detta tas hänsyn till av olika webbläsare och operativsystem som Windows och använder automatiska inställningar för att avgöra om vi använder en proxyserver.

Det normala är dock att dessa proxyservrar inte används på den specifika användarens nivå. I vårt hus, till exempel, använder vi det ofta inte. Naturligtvis är webbläsare konfigurerade för att kontrollera om vi använder proxyservrar eller inte. Detta återger meddelandet “proxy script download” som visas i Google Chrome som standard.

Hur man undviker Chromes meddelande om “Ladda ner proxyskript”.

Kan vi nu undvika det här meddelandet i Google Chrome? Svaret är ja. Lyckligtvis gör webbläsaren Google det enkelt att ändra många inställningar i sin konfiguration. Vi kan ändra standardinställningar för undvik det ibland irriterande meddelandet som säger “proxy script download”.

Användare som vet att de inte kommer att ansluta via en proxy (t.ex. i ett lokalt nätverk hemma) kan konfigurera Chrome för att inaktivera automatisk upptäckt . På så sätt skulle budskapet vi pratar om inte dyka upp. För att göra detta måste du följa några steg som vi nämner nedan.

Det första du ska göra är att ange chrome://settings/ via adressfältet (webbläsarinställningarna). När vi väl är här behöver du komma åt de avancerade inställningarna, som visas längst ner.

När vi är i den avancerade konfigurationen måste vi gå till avsnittet System. Vi kommer att se att ett av alternativen som visas heter Öppna din dators proxyinställningar. Du måste klicka där. Detta öppnar ett Windows-konfigurationsfönster.

Vi kommer att se att ett fönster dyker upp som vi ser på bilden ovan. Som standard är konfigurationsdetektering aktiverad automatiskt. Du måste bara avmarkera det här alternativet. På så sätt skulle vi förhindra att meddelandet “Ladda ner proxyskript” visas i webbläsaren Google Chrome.

Relaterade Artiklar

Back to top button