Prototypen av en teknisk ryggsäck har utvecklats: en stor hjälp för blinda

Personer som lider av blindhet har många svårigheter att röra sig i för dem okända miljöer där de uppenbarligen inte är medvetna om sin omgivning, som till exempel på gatan. Men inom kort kan detta bara representera ett gammalt problem tack vare en innovativ teknisk ryggsäck som bärs på axeln gör att rullgardinen kan röra sig säkert även ensam.

De prototyp av detta otroliga och innovativa teknisk ryggsäck utvecklades av ett team av forskare frånuniversitet av Georgien. Specifikt har georgiska forskare utvecklat ett högteknologiskt system som finns i en ryggsäck som blind person kan bekvämt bära på axeln. Det är en riktig ryggsäck, både till utseende och storlek men inuti innehåller den en koncentrat av högsta teknik som verkligen skulle kunna revolutionera livet för blinda eller synskadade.

För att utföra sina funktioner utnyttjar denna tekniska ryggsäck potentialen hosIntelligens Artificiell (TILL) vilket gör det möjligt för blinda personer som bär den här ryggsäcken att kunna resa, röra sig och röra sig, och varna dem för farorna genom enkla röstmeddelanden. Systemet använder sig av kameror OAK-D, mycket diskret och placerad på framsidan av användarens kropp. AI:n, tränad att känna igen hinder längs vägen, kan flytta objekt och människor konvertera orden i meddelanden till användaren. Det handlar om en stora nyheter att även om det för tillfället bara är en prototyp, arbetar georgiska forskare ständigt att erbjuda nya möjligheter till blinda eller synskadade så att de en dag, förhoppningsvis inte alltför långt bort, kan flytta totalt autonomi Och säkerhet.

Relaterade Artiklar

Back to top button