ProtonCalendar: beta är nu öppen för alla ProtonMail-användare

ProtonCalendar © © ProtonMail

Tidigare reserverad för prenumeranter på ProtonMail
ProtonCalendar utökar nu sin beta till alla sina användare.

Tjänsten är tillgänglig från en webbläsare på dator och mobil. En Android-applikation finns också tillgänglig i Play Store, och dess iOS-motsvarighet kommer snart, lovar det schweiziska företaget.

Läs också:
ProtonMail, Threema, Tutanota och Tresorit vädjar till EU att inte försvaga krypteringen

En end-to-end krypterad molnkalender

Oavsett vilken Proton-produkt vi pratar om är den gemensamma nämnaren end-to-end-kryptering. ProtonMail, som regelbundet nämns bland de mest integritetsvänliga postlådeleverantörerna, erbjuder sina användare (gratis och betalda) möjligheten att utbyta e-postmeddelanden i fullständig konfidentialitet.

Detsamma gäller med ProtonCalendar. Baserat på en princip som liknar Google Calendar, som tillåter åtkomst till sin kalender på alla sina enheter tack vare ett enda konto, tillåter ProtonCalendar sina användare att organisera sig… samtidigt som de undviker att se sig över axeln. Ogre of Mountain View.

För närvarande ger ProtonCalendar tillgång till mycket enkla funktioner. Skapa, redigera eller ta bort en händelse, ställ in påminnelser, skicka eller svara på inbjudningar, ställ in återkommande händelser. Företaget påminner också om att det är möjligt att mycket enkelt importera sin befintliga kalender till ProtonCalendar för att underlätta övergången från en annan tjänst.

Läs också:
Proton avslöjar flera nya funktioner på ProtonMail och ProtonDrive

Ytterligare en sten mot en helt krypterad produktserie

ProtonCalendar är bara ett av många pågående projekt hos ProtonMail. Det finns e-posttjänsten, som vi pratade om ovan, men också ProtonVPN , eller ProtonDrive – också för närvarande i beta.

Som namnet antyder låter den här sista tjänsten dig lagra alla filer du vill ha på ett krypterat moln. Som med andra Proton-tjänster har företaget inget sätt att se, läsa eller ändra filerna på dessa lagringsutrymmen.

Även i betaversion är denna sista tjänst för närvarande endast tillgänglig för kunder som prenumererar på Lifetime, Visionary, Professional eller bunt kombinerar ProtonMail och ProtonVPN.

ProtonMail pris © Skärmdump

Källa: ProtonMail

Relaterade Artiklar

Back to top button