Proton lanserar officiellt sin Drive men fortfarande utan synkronisering

ProtonDrive

Det är officiellt ! Efter tre års utveckling och en tjänst tillgänglig i tidig åtkomst kommer den krypterade molnsignerade Proton äntligen ut ur molnen. En förväntad lansering, men det kommer ändå att krävas lite tålamod för att se en synkroniseringsfunktion, fokus ligger framför allt på datasäkerhet.

Nyheten tillkännagavs precis via ett blogginlägg av Andy Yen, VD för Proton.

Proton Drive blev äntligen officiellt

Proton tar äntligen steget genom att lansera sin egen krypterade molntjänst idag. Med titeln “Proton Drive”, kommer tjänsten att utöka erbjudandet som redan tillhandahålls av det schweiziska företaget bakom det berömda Proton Mail, till vilket läggs Proton Calendar och nyare tjänster som SimpleLogin, som låter dig skicka och ta emot e-post från anonymt sätt .

Tillgängligt för användare som har prenumererat på Protons tjänster sedan en tid tillbaka lanseras det krypterade molnet i den djupa delen. En formel i tre nivåer har alltså avslöjats. Det börjar med ett gratis Encrypted Cloud-erbjudande, som ger tillgång till totalt 1 GB krypterat lagringsutrymme från ände till ände och skapandet av säkra länkar för att dela krypterade filer. 200 GB lagringsutrymme erbjuds med Plus-planen, 500 GB med Unlimited-planen. Låt oss avsluta med att specificera att likt en Google Drive, delas Proton Drive Cloud-utrymmet väl med den lagring som krävs för Proton Mail.

Synkroniseringsklienten är alltid på färdplan

Möjligheterna till synkronisering saknas dock i formlerna för Proton Drive, en klient bör dock lanseras, förmodligen snart. Det är nödvändigt för ögonblicket att vara nöjd med webbapplikationen för att hantera mappar och filer. Enligt ett tidigare blogginlägg ska en app för Windows, iOS och Android komma ” senare 2022 “. Detta är redan fallet för Android, men det är fortfarande i tidig åtkomst för tillfället. En version för macOS finns också på programmet, den bör komma lite senare.

Äntligen bör nya funktioner dyka upp under veckorna. Proton hade särskilt nämnt förhandsgranskningen av bilder, PDF-filer och andra videor direkt från de olika Drive-applikationerna, såväl som krypterade sökningar, fotogallerier och andra samarbetsmöjligheter. Under tiden tar Proton Drive ytterligare ett steg genom att avsluta sin tidiga åtkomst.

Bästa molnlagring: 2022 års jämförelse av onlinelagring

Efter framväxten av smartphones, växande behov av onlinelagring, ökar molntjänsterna mer än någonsin. Om fler och fler användare inte längre tvekar att bryta banken för att prenumerera på ett abonnemang, är valet mellan de olika molnlagringslösningarna på marknaden inte nödvändigtvis självklart. Clubic hjälper dig att göra ditt val genom denna rankning av den bästa onlinelagringen på marknaden i oktober 2022.
Läs mer

Källa: Proton.me

Relaterade Artiklar

Back to top button