Project Trinity: Volkswagens plan att (verkligen) konkurrera med Tesla

volkswagen-logo.jpg © Pixabay

Den tyska koncernen kommer att investera två miljarder euro i byggandet av en ny fabrik. Invigning planerad till 2026.

Volkswagen har nu en strategi för att komma ikapp sin amerikanska konkurrent Tesla.

En ny ultramodern fabrik för 2026

Fordonsgruppen har retat Trinity-projektet i flera månader nu, en elektrisk sedan som kan konkurrera med modellerna som tillverkas av Elon Musks företag. Det här fordonet kan nå en räckvidd på 700 km med en laddningstid reducerad till det maximala och Volkswagen planerar att sätta in medel för att lyckas uppnå sina mål.

Volkswagen kommer att investera två miljarder euro i byggandet av en ny fabrik dedikerad enbart till produktionen av Trinity. Denna nya produktionsanläggning kommer att ligga bredvid den i Wolfsburg-Warmenau och byggandet av den ska påbörjas från våren 2023.

Denna växt, annonserad som ” en viktig del av det större moderniseringsprogrammet av produktionsplatsen, kommer att byggas enligt strikta miljöstandarder och ska vara i drift 2026.

Volkswagen siktar på att minska tillverkningstiden för sina elfordon med tre

Ännu mer än den enkla produktionen av Trinity, är denna nya byggarbetsplats tänkt som ett exempel att följa för andra Volkswagen-fabriker när företaget förbereder sig för en massiv övergång av sin verksamhet mot elfordon.

Den tyska tillverkaren har ett annat mål: att konkurrera med Teslas produktionstider på sina olika fordon. Elon Musk meddelade, under invigningen av sin Gigafactory i Berlin, en byggtid på endast 10 timmar. Det krävs tre gånger så mycket för Volkswagen idag att tillverka sina egna elfordon.

För att uppnå detta avser varumärket att förlita sig på flera faktorer. Fordon kommer att dra nytta av färre komponenter, men också av mer automatisering av produktionslinjer och nya logistikkoncept för att matcha byggtiden som uppnåtts av Tesla.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button