Project Shield: Google underlättar åtkomst till sin skyddslösning mot DDoS-attacker i Ukraina

DDoS

Googles kostnadsfria tjänst mot överbelastningsattacker, Project Shield, erbjuds nu till ukrainska institutioner, ambassader och regeringar runt om i världen.

Kriget som Ryssland för i Ukraina utspelar sig på den militära marken, på marken eller i luften, men också på den digitala marken, mer än någonsin. Datorattacker präglade av den rysk-ukrainska konflikten finns i överflöd, och cybervärlden konstaterar utan begränsningar att dessa, och särskilt distribuerade överbelastningsattacker (DDoS) är oförminskade. Google erbjuder också en gratistjänst, Project Shield, som just skyddar journalister, nyhetssajter, försvar av mänskliga rättigheter och valövervakning mot DDoS-attacker.

Google tillhandahåller sin infrastruktur för att skydda mot DDoS-attacker

I det aktuella sammanhanget, och efter att ha sett DDoS-attacker mot olika ukrainska webbplatser, inklusive de från utrikesministeriet och inrikesministeriet, eller Liveuamap-plattformen som erbjuder kartor för att hjälpa användare att hitta information och nyheter, har Google beslutat att expandera behörighet för Project Shield.

Från och med nu kan ukrainska institutioner men även ambassader runt om i världen och vissa regeringar belägna i omedelbar närhet av konflikten dra nytta av detta skydd, så att de ” kan vara online, skydda sig själva och fortsätta att erbjuda sina viktiga tjänster Google-anteckningar.

I detalj tillåter Project Shield Google att eliminera skadlig trafik genom sin DDoS-infrastruktur och verktyg. Om en webbplats är föremål för en attack av denna typ (som man bör komma ihåg är avsedd att minska eller allvarligt bromsa aktiviteten på en webbplats genom att överbelasta den med trafik via flera anslutningar), fungerar Googles servrar som en skydda och låta webbplatsen fungera normalt, med trafiken som orsakar attacken blockeras.

Flera funktioner för att förbättra realtidsövervakning av kvalificerade webbplatser

Idag säger Google att mer än 150 ukrainska webbplatser, några drivs av nyhetskanaler, använder Project Shield. ” Vi uppmuntrar alla kvalificerade organisationer att registrera sig i Project Shield så att våra system kan blockera dessa attacker och hålla webbplatser online. “, insisterar Google, som redan har vidtagit vissa åtgärder för att skydda befolkningen i samband med den ryska invasionen.

Förutom att skydda mot sofistikerade attacker erbjuder Project Shield anpassningsbar höljefunktionalitet, som förbättrar webbplatsens prestanda och sparar webbplatsens bandbredd. Användare kan också ogiltigförklara vissa cachar, beroende på webbplatsens behov. Användningen av JavaScript-cookies och IP-blockeringslistan är några av de andra funktionerna som erbjuds av Google som en del av Project Shield.

Slutligen erbjuder tjänsten sina användare en analys av deras webbplats i realtid, med en översikt över trafiken men också över felfrekvensen och till och med de besparingar som gjorts i form av bandbredd, vilket kan hjälpa till att förutse dess reaktion vid framväxande hot.

Om samma ämne:
Google stänger av sin annonsmaskin i Ryssland

Källa: google-blogg

Relaterade Artiklar

Back to top button