Produktnyckeln du loggade in fungerade inte, fel 0xC004F050

Jag använde versionen Windows Home på min bärbara dator och planerade att byta till Windows 11/10 professionell eller Företag . Men när jag använde aktiveringsnyckeln kom den tillbaka med ett ganska konstigt fel som sa ” Produktnyckeln du angav fungerar inte(Produktnyckeln du angav fungerade inte). Tillsammans med detta meddelande kom en extra felkod 0xC004F050 .

Den angivna produktnyckeln fungerar inte, fel 0xC004F050.(Fel 0xC004F050)

Jag var ganska säker på att produktnyckeln var ok, och av någon anledning Windows kunde inte känna igen honom. Även om detta löste sig snabbt för mig, är här en lista över saker att prova.

  • Starta om din Windows-dator
  • Kontrollera fel nyckel
  • Kör aktiveringsfelsökaren

Prova(Prova) var och en och se vad som fungerar för dig. Om inget fungerar kan du alltid kontakta Microsofts support.(Microsofts supportteam.)

1]Starta om din Windows 10-dator.

Det fungerade för mig direkt, för jag insåg att nyckeln hade ändrats; det återspeglades inte. När jag besökte Microsoft Store för att köpa en ny nyckel visade det tydligt att nyckeln har aktiverats. Detta fick mig att inse att en enkel omstart kunde lösa problemet och det gjorde det. När omstarten har slutförts, Windows aktiverades med en ny nyckel och jag kunde se Windows 10 Företag .

2]Kontrollera om det finns fel nyckel

Om det finns den minsta möjlighet det Windows-nyckel(Windows Key) är felaktig, det rekommenderas att kontrollera det. Vanligtvis kommer nycklarna med post, och sannolikheten för felaktig kopiering är liten, men verifieringen tar inte mycket tid. Om du har skrivit ner någonstans och försöker aktivera med den kan nyckeln vara felaktig i alfabetisk ordning.

3]Kör aktiveringsfelsökaren

Aktiveringsfelsökaren visas bara när det finns problem med aktiveringen. Så nu när du har felet gå till ” inställningar > uppdatera och Säkerhet > Aktivering . Klicka på knappen(Klick) ” Felsökning(Felsökning) » . Windows kommer att börja leta efter lösningar som kan lösa problemet. Konstigt nog fungerade det inte för mig när jag fick felet, men det är värt ett försök.

Enligt Microsoft , uppstår felet när aktiveringsservrarna är överbelastade eller om du uppgraderar med ett erbjudande. I alla fall, efter att ha upprättat en anslutning till servern, kommer nyckeln att aktiveras. Om du inte vill vänta Windows 10 återaktiveras automatiskt vid omstart.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa och att du kunde lösa detta Windows-aktiveringsfel.

Jag använde Windows Home-versionen på min bärbara dator och planerade att uppgradera till Windows 11/10 Professional eller Enterprise. Men när jag använde nyckeln för att aktivera, returnerade den med ett ganska konstigt fel som sa, “Produktnyckeln du angav fungerade inte.” Tillsammans med detta meddelande fanns det en extra felkod 0xC004F050.

Produktnyckeln du angav fungerade inte, fel 0xC004F050

Produktnyckeln du angav fungerade inte, fel 0xC004F050

Jag var ganska säker på att produktnyckeln var bra, och av någon anledning kunde Windows inte känna igen den. Även om det löste sig snabbt för mig, men här är listan över saker att prova.

  • Starta om Windows PC
  • Kontrollera efter felaktig nyckel
  • Kör aktiveringsfelsökaren

Prova var och en av dem och se vad som fungerar för dig. Om inget fungerar kan du alltid kontakta Microsofts supportteam.

1]Starta om Windows 10 PC

Det fungerade direkt för mig eftersom jag insåg att nyckeln ändrades; det reflekterade inte. När jag besökte Microsoft Store för att köpa en ny nyckel, visade det tydligt att nyckeln har aktiverats. Det fick mig att inse att en enkel omstart kan lösa detta, och det gjorde den. När omstarten var klar, aktiverades Windows med den nya nyckeln, och jag kunde se Windows 10 Enterprise.

2]Kontrollera om det finns fel nyckel

Om det finns den minsta chansen att Windows-nyckeln är fel, är det en bra idé att kontrollera det. Vanligtvis kom nycklarna på e-post, och chansen att kopiera felaktigt är liten, men en kontroll tar inte lång tid. Om du har antecknat någonstans, och försöker aktivera att använda den, kan nyckeln vara fel av ett alfabet.

3]Kör aktiveringsfelsökaren

Aktiveringsfelsökaren visas endast när det finns ett problem med aktiveringen. Så nu när du har felet Gå till Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Aktivering. Klicka på knappen Felsökning. Windows börjar leta efter lösningar som kan åtgärda problemet. Konstigt nog fungerade det inte för mig när jag hade felet, men det är värt ett försök.

Enligt Microsoft uppstår felet vid tillfällen när aktiveringsservrarna blir upptagna, eller om du har uppgraderat med ett erbjudande. I båda fallen, när anslutningen till servern är upprättad, kommer nyckeln att aktiveras. Om du inte vill vänta kommer Windows 10 automatiskt att återaktiveras om du startar om.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa, och att du kunde lösa detta Windows-aktiveringsfel.

Relaterade Artiklar

Back to top button