Produktionen av nya iPhone SE börjar, förväntas släppas våren 2022

Koncept iPhone SE 2023 © Svetapple

Nästa iPhone SE kommer att markera övergången till 5Goch nästa kommer äntligen att ta itu med designen.

Efter 2016 och 2020 är Apple på väg att lansera en ny iPhone-modell från SE-serien.

iPhone SE+ 5G med iPad Air

Enligt Ross Young, som leder analytikerföretaget Display Supply Chain Consultants (DSCC), som är specialiserat på skärmindustrin, kommer plattan av nästa iPhone SE att gå i produktion i slutet av januari månad 2022.

Han tillägger att det är att förvänta sig att monteringslinjerna kommer att börja tillverka enheterna redan i mars, för kommersialisering under andra kvartalet, troligen i slutet av april eller början av maj. Den skulle presenteras samtidigt som nya iPad Air.

Ross Young hade tidigare meddelat att smarttelefonen kunde heta iPhone SE+ 5G. Utrustad med A15-chippet från iPhone 13 och Snapdragon X60-modemet skulle den här mobilen, som namnet antyder, vara kompatibel med 5G, en första för en iPhone SE.

5G ja, en ny design nr

Designen på denna iPhone SE+ 5G ska likna den hos föregångaren, med en 4,7-tums LCD-skärm och en Touch ID-fingeravtrycksläsare integrerad i den nedre kanten.

Apple väntar på att nästa iPhone SE äntligen ska utveckla designen av sortimentet. Analytikern frammanar en iPhone SE3 som skulle bära en 5,7-tums panel. Många rykten cirkulerar om det (punch i skärmen, nytt Touch ID…), men denna information ska fortfarande tas med en nypa salt.

Ross Young tror att Apple skulle kunna påskynda lanseringstakten för sitt SE-sortiment, med SE3-modellen som skulle kunna komma ut på marknaden redan 2023 snarare än 2024. Som en påminnelse skulle Apple-märket inte planera en iPhone 14 Mini den här år.

Källa: Ross Young

Relaterade Artiklar

Back to top button