Producerade ett “nytt mjöl”: kan vi säga adjö till raffinerade spannmål?

Raffinerade spannmål är livsmedel som kommer från grönsaksfamiljen och vars konsumtion praktiskt taget har spridit sig som en löpeld sedan 1880. Näringsmässigt är den enda fördelen med att konsumera raffinerade spannmål en lägre risk för intag av fytosanitära ämnen som används i jordbruksprocesser. Det som har gjort dem särskilt uppskattade av konsumenterna är deras större bevarande och deras bättre organoleptiska egenskaper jämfört med obehandlat fullkorn. Det verkar dock som att det är dags att packa ihop för raffinerade spannmål. Detta tack vare ett slags nytt mjöl som skulle kunna ersätta dem.

Att presentera detta “Nytt mjöl” är en studie publicerad i tidskriften Mat Hydrokolloider av ett team av forskare från Quadram Institute Han föddes i King’s College London. Faktum är att det nya mjölet vi pratar om är ganska ny ingrediens som Londonforskarna också har gett ett namn. Kallas PulseON och, till skillnad från vanligt mjöl, använder det vissa detaljer kostfiber härrörande från kikärtor tack vare vilket det är möjligt sakta ner reaktionen av blodsocker från bearbetade livsmedel.

PulseON: det nya mjölet användbart för dem som lider av hyperglykemi

Brittiska forskare har redan producerat bitar av vitt vetebröd gjord med detta “nya mjöl”. De fick en minskning av det glykemiska svaret hos studiedeltagarna, även del 40 %. Hela utan förekomsten av detaljer bieffekter när det gäller organoleptiska egenskaper lite bröd. PulseON kan visa sig vara mycket användbar när den läggs till nya typer av bröd eller andra kolhydratbaserade livsmedelsprodukter. Detta, särskilt i de försökspersoner som vill hålla sitt blodsocker under kontroll och som lider av typ 2 diabetes mellitus.

Det är verkligen en uppfinning utöver det vanliga som skulle kunna representera en giltigt verktyg att använda för stödja folkhälsoåtgärder. Allt detta för att förbättra folkhälsan själv genom bättre dieter.

Relaterade Artiklar

Back to top button