Problem för Elon Musk? Han förlorade 27 miljarder dollar på en vecka: här …

Elon Musk fortsätter att vara den mest omtalade mannen för tillfället. Mellan att twittra på Twitter, Teslas expansion, Starlink-projektet och hans ställningstagande till Bitcoin ger miljardären entreprenören aldrig triste stunder.

Denna gång nyheten som fick mer än någon annan stor media att eka var förlusten på 27 miljarder dollar på en vecka. Här är anledningen till denna ekonomiska krasch.

Elon Musk återvänder till rampljuset: varför förlorade han 27 miljarder dollar på en vecka?

Återigen är det Teslas aktier som skakar Elon Musks portfölj. Under de senaste sju dagarna har bilföretaget rapporterat en förlust på 16,7% och ett totalt rött på mer än 30% om vi tar hänsyn till hela månaden.

Teslas aktie hade startat snabbt i början av 2021 och kollapsade sedan de senaste dagarna och placerade den på sjunde plats bland de mest värdefulla företagen.

Inget att göra alltså, cpå de utmärkta resultaten 2020 där Tesla hade vunnit 743 % i aktierpå femte plats.

Branschanalytiker har tillskrivit dessa problem Teslas volubilitet, som fortfarande inte verkar övertyga marknaden trots att Musk planerar stora investeringar. Svårigheten att tillverka sådana fordon hjälpte inte heller orsaken.

Elon Musk faller från tronen: han är inte längre den rikaste mannen i världen

Elon Musk avsattes sedan ännu en gång av Jeff Bezos, den välkände grundaren av Amazon, som fortsätter trots sin pensionering. att ha tillgångar på 177 miljarder dollar.

En mycket stor siffra, som ökade förra året också på grund av hälsokrisen. På grund av nedlåsningen var det faktiskt många som vände sig till den välkända e-handeln för köplösningar.

Elon Musk ger i alla fall inte upp och fortsätter att fokusera på elbilsmarknaden som förr eller senare måste lägga sig på en konkret nivå.

Relaterade Artiklar

Back to top button