Prishöjning hos SFR, så här undviker du att höja din räkning

SFR © photofort 77 / Shutterstock.com

Den röda fyrkantsoperatören kommer automatiskt att öka en del av sina RED by SFR-paket. Det är dags att kolla din e-post!

Det är en ganska tveksam men helt laglig affärspraxis som operatörer använder och missbrukar för att tyst öka sina intäkter på ryggen av sina lojala abonnenter.

Ett e-postmeddelande informerar RED by SFR-kunder om en ökning med 3 euro i deras paket

SFR har precis skickat ett e-postmeddelande till sina kunder som har prenumererat på ett icke-bindande RED by SFR-erbjudande. De senare kommer snart att se priset på deras mobilabonnemang öka med 3 euro.

För att motivera denna betydande ökning, i jämförelse med andra priser som tillämpas av den franska mobiloperatören, förklarar SFR att fortsätta ” dess åtaganden och investeringar, och [accélérer] distributionen av sitt nätverk för att erbjuda dig den bästa kundupplevelsen “. Investeringar i sista hand betalas av prenumeranter.

Trots allt kommer kunderna inte gå tomhänta, eftersom detta nya, dyrare erbjudande kommer att innehålla 60 GB mobildata som ska användas varje månad, men också möjligheten att komma åt operatörens 5G-antenner, givetvis förutsatt att ha en kompatibel smartphone och vara i ett av de täckta områdena.

Agera så snabbt som möjligt genom att logga in på ditt kundområde och tacka nej till byte av erbjudande

Vi börjar vänja oss, ökningen generaliseras till alla kunder som kontaktas. Om du inte uttrycker din vägran att byta till denna nya plan kommer priset att öka automatiskt och du kommer inte längre att ha möjlighet att gå tillbaka. Endast genom att byta mobiloperatör kan du sänka räkningen.

Denna lilla manöver är gemensam för alla operatörer, som har använt den minst en gång för att öka intäkterna per användare med några euro genom att räkna med slarv från några av deras kunder.

För att agera, om du inte vill att fler gigabyte varje månad ska anslutas på resande fot, logga helt enkelt in på ditt kundområde och vägra bytet till detta nya erbjudande i alternativen för din plan.

SFR ger dig några månader för detta, eftersom denna prishöjning kommer att ske från fakturan från november 2022. Vi inbjuder dig på vår sida att agera omedelbart efter mottagandet av detta e-postmeddelande för att undvika eventuella förbiseenden och eventuella obehagliga överraskningar.

SFR recension: vad behöver du veta innan du prenumererar på ett SFR-paket? Clubic

Société Française du Radiotéléphone (SFR) grundades 1987 och är fortfarande den näst största operatören i Frankrike när det gäller marknadsandelar inom telekomsektorn. Direkt konkurrent till Orange, erbjuder bland de bästa mobilplanerna, utan förpliktelser, särskilt inom ramen för paketerbjudanden med en internetbox. Men det går inte att förneka den dåliga publiciteten kring operatören med röda rutor. Så låt oss inventera.
Läs mer

Källa: Huvudstad

Relaterade Artiklar

Back to top button