Pris, autonomi, prestanda: Fisker Oceans elektriska SUV avslöjas och den är muskulös

Fisker 2023 © Fisker

Efter en presentation av prototypen på CES i Las Vegas 2020 avslöjar Fisker i detalj sitt första fordon, den elektriska SUV:n Ocean, på AutoMobility-mässan i Las Vegas. Den kommer att finnas tillgänglig i två- eller fyrhjulsdrivna versioner, tillgänglig från $37 499 på den amerikanska marknaden.

En Edition One-version kommer att börja produceras hösten 2022 för leveranser från slutet av året. Den kommer att baseras på den kraftfullaste motorn och kommer att vara begränsad till 5 000 enheter.

Hur mycket kommer de olika versionerna av Fisker Ocean att kosta?

Den framtida Fisker Ocean kommer att finnas tillgänglig i fyra finishar:

  • Ocean Sport: 275 hästkrafter, 2WD, pris: 37 499 USD exkl.
  • Ocean Ultra: 540 hästkrafter, 4WD, pris: 49 999 $ exkl.
  • Ocean Extrem: 550 hästkrafter, 4WD, pris: 68 999 $ exkl.
  • Ocean Edition One: 550 hästkrafter, 4WD, pris: 68 999 USD exkl. moms Begränsat till 5 000 exemplar.

Edition One-finishen kommer att vara den första som kommer att marknadsföras. Montering av Fisker Ocean kommer att utföras i Europa för global produktion.

Magna Steyr ansvarar för dess produktion. Denna elfordonsspecialist producerar redan Jaguar E-Pace. Dess fabrik kommer att börja tillverka Oceanen om ett år, i november 2022, för att försörja Europa och den amerikanska marknaden från slutet av 2022. Den kinesiska marknaden får vänta till 2023. Fisker räknar med en produktion på 5 000 enheter av Oceanen per månad år 2023.

Upp till 560 km räckvidd

Med kraftfulla elmotorer bör Ocean Extrem och Edition One skjuta ner 0 till 96 km/h på 3,6 sekunder medan Ultra-versionen klarar det på 3,9 sekunder.

Batteriet kommer att levereras av CATL och kommer att vara av typen NMC (nickel-mangan-kobolt). Ocean Ultra ska ha en räckvidd på 545 km medan Extreme och Edition One når 560 km på full laddning.

Fisker samarbetade med Foxconn för ombordelektronik. Henrik Fisker, grundare av märket, beklagar att bilen alltid har daterad teknik när en modell marknadsförs. Med detta avtal vill han kunna erbjuda fordon med den senaste generationens teknik när de släpps.

MG Marvel R-test: den attraktiva kinesiska elektriska suven som ville konkurrera med europeiska tenorer

Efter en anmärkningsvärd debut med den mindre anmärkningsvärda ZS EV är det kinesiska företaget MG tillbaka starkare än någonsin med sitt nya erövringsvapen: Marvel R. Mer original och framgångsrik, den elektriska SUV:n kommer med en stil och prislista som väcker uppmärksamhet.
Läs mer

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button