PrimeXBT Review (2021): En nästa generations kryptobörs för erfarna handlare

PrimeXBT

PrimeXBT lanserades 2018 och är en utbytesplattform relativt väletablerat som ger användarna möjlighet att handla med mer än 50 tillgångar inklusive kryptovalutor, Forex, råvaror (metaller, olja, gas) och flera index (FTSE 100, S&P 500).

PrimeXBT använder likviditet från de största börserna och marknadsgaranterna i branschen. De aggregerar sin likviditet från över 12 olika börser. Plattformen har över 500 miljoner dollar i daglig volym.

PrimeXBT har användare i över 150 olika länder. Men på grund av vissa regleringar är en handfull länder uteslutna från denna lista, inklusive USA och Kanada.

Sammanfattning

Från registrering till insättning

PrimeXBT finns på franska och 15 andra språk, vilket är ganska sällsynt. Handelsgränssnittet förblir dock mestadels på engelska. För att öppna ett konto klickar du helt enkelt på “Registrera”-knappen i det övre högra hörnet på varje sida på webbplatsen.

Plattformen ber dig sedan att ange en e-postadress och ett lösenord, att acceptera villkoren och att klicka på “Registrera” för att validera. Inga andra uppgifter krävs för att registrera, och i synnerhet erbjuder plattformen inte ett KYC-protokoll (“Känn din kund”, identitetskontroll), vilket är ett måste på många andra tjänster. Detta har fördelen av att förenkla registreringen: du behöver inte
mer än 3 minuter för att komma åt medlemsområdet.

XBT 3

Innan du använder Prime XBT och sätter in dina pengar på det, är det absolut nödvändigt att säkerställa säkerheten för ditt konto. Det bästa sättet att göra detta är att aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA). Aktivering
Tvåfaktorsautentisering på din telefon krävs inte, men rekommenderas starkt. Detta görs enkelt via dina kontohanteringsalternativ i säkerhetsinställningarna: PrimeXBT presenterar sedan en QR-kod och en reservnyckel att behålla.

Prime XBT är helt baserat på kryptovalutor, endast dessa kan användas för att genomföra utbyten. Insättningar kan göras via Bitcoin (BTC) adress, Ether (ETH) adress eller Ethereum (ERC-20) blockchain token adresser. Med andra ord, Prime XBT är enbart en kryptobörs: du kommer inte att kunna genomföra någon finansiering i euro eller dollar, och uttag kan endast göras i kryptovalutor.

Från insättning till handel

För en användare som har krypto att investera är det relativt enkelt att finansiera kontot. På insättningssidan kan du komma åt PrimeXBT-adressen dit du kan skicka dina bitcoins. Insättningen kan ta en liten stund innan den visas på ditt konto, eftersom det tar totalt 3 bekräftelser på nätverket, vilket är cirka 30 minuter.

Systemet är lika enkelt att ta ut dina mynt från Prime XBT, med tydligt synliga och tydliga knappar. En nackdel att notera ändå: plattformen behandlar alla pågående uttag en gång om dagen, mellan 14.00 och 16.00. Som ett resultat av detta kommer alla uttag som begärs efter 14.00 att behandlas först följande dag. Du bör därför inte ha för bråttom för att få tillbaka dina pengar.

Sajten har också försökt göra det enklare att köpa bitcoins med euro genom att integrera en tredjepartstjänst som gör att BTC kan köpas med ett kredit- eller betalkort.

Plattformen

Låt oss nu komma till hjärtat av PrimeXBT, dess handelsgränssnitt. Börsen har utvecklat ett eget handelsgränssnitt och erbjuder många funktioner som kan tillfredsställa avancerade handlare.

PrimeXBT-diagram

På PrimeXBT-plattformen kan tre huvudsektioner nås från huvudverktygsfältet: en kontoadministrationssektion, en informationssektion och själva handelsplattformen. Det första du lägger märke till med plattformen är dess höga grad av anpassning: användaren kan därmed skapa sina egna arbetsytor, som han kommer åt högst upp på plattformen. Den här funktionen riktar sig främst till avancerade användare.

Plattformen har också designats kring “widgets”, det vill säga du kan infoga en ny panel i vilken arbetsyta som helst. Dessa widgets kan innehålla diagram, orderformulär, affärer, meddelanden, etc. Listan över widgets som erbjuds är tydlig och deras integration är intuitiv. Slutligen är handelsdiagrammets funktioner omfattande och väl tillhandahållna.

Läs också:
Binance recension (2021): den bästa kryptobörsen på marknaden, för både nybörjare och erfarna handlare

Dra nytta av Prime XBT

Vi tycker att plattformen är lätt att använda för att öppna en position på BTC / USD-paret, eftersom du bara behöver klicka på “Köp” eller “sälj” fyll sedan i fälten i fönstret som visades.

Välj nu typen av din beställning och storleken på din position, i BTC. Observera att Prime XBT använder x100 hävstång: om du vill öppna en position på 1 BTC, du måste ange 0,01
BTC. Hävstångseffekten påtvingas alltså av PrimeXBT: en mycket viktig funktion att tänka på.

Beställ PrimeXBT

Andra aspekter av plattformen

Handelsavgifter

PrimeXBT är ganska transparent om sina avgifter och tillämpar två typer: handelsavgifter och övernattningsavgifter. De förra debiteras för inträde i position på cirka 0,05 %, och de senare för daglig positionsfinansiering (cirka +0,08 % eller -0,08 % beroende på om du är emot eller med marknadstrenden). Du hittar alla handelsavgifter på denna sida.

Dessa handelspriser är genomsnittliga, till och med lägre än en mäklare som eToro.

Mobil app

PrimeXBT har även en mobilapp som är kompatibel med iOS- och Android-enheter. Den här appen har de flesta funktioner som erbjuds på skrivbordsplattformen, med tillgång till diagram, enkel orderutförande och kontohantering.

På Google Play Store klagar flera användare på appens långsamhet och reaktionstid. På vår sida såg vi ingen specifik avmattning under vårt test.

Mobile Prime XBT

Stöd

Förmodligen är det snabbaste och mest effektiva sättet att kontakta kundtjänst via livechatt, tillgänglig direkt från handelsplattformen. Denna tjänst är aktiv och fungerar 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Efter testning svarade supporten oss snabbt och ganska rättvist. Teamet kan även kontaktas på Telegram om du har några frågor angående säkerhet, kontohantering eller produkter.

Tyvärr har de inte en dedikerad telefonlinje som kan ringas i en nödsituation.

Kryptotillgångar är mycket volatila investeringsprodukter. De regleras inte av ett europeiskt regelverk. Denna produkt innebär risker för kapitalförlust.

PrimeXBT7

PrimeXBT har några intressanta tillgångar och kommer förmodligen att intressera erfarna handlare med sina “hemgjorda” diagram och mycket höga anpassningar. Men dess påtvingade hävstångseffekt kan skrämma bort nybörjare, och dess begränsade antal kryptovalutor kan avskräcka investerare som letar efter lite exotism.

Mest

  • 100 % anonym, ingen identitetsverifiering
  • Betydande likviditet
  • Hög grad av anpassning
  • Bra säkerhet

De mindre

  • Begränsat antal kryptovalutor
  • Hävstång påtvingad till 100 (inte intuitivt)
  • Inget demokonto att bekanta sig med
  • Relativt långsamt uttag

Priser8

Mångfald av tillgångar5

Likviditet9

Enkel användning6

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button