PrestaShop-plattformen tecknar ett partnerskap med Google, en välsignelse för dess handlare

PrestaShop Google © PrestaShop Google

Utgivaren av franska e-handelssajter PrestaShop har ingått ett samarbete med den amerikanska jätten, vilket kommer att göra det möjligt för dess handlare att dra nytta av verklig exponering för de olika Google-tjänsterna.

Nyheten kommer hela tiden för PrestaShop. Efter att ha gått in i det italienska förlaget MBE Worldwide, lanserar den franska applikationen, vars programvara används av mer än 300 000 sajter, en ny modul denna vecka, PrestaShop Marketing med Google, vilket materialiserar sitt partnerskap med Mountain View-firman. Det franska förlaget låter alltså sina handlare visa sina produkter på Google och öka deras synlighet på webben.

En visning av produkter på Googles galax av tjänster

Den nya modulen integrerar PrestaShop Essentials-sviten, som ansluter sig till dess andra Facebook-moduler, Checkout byggd med PayPal och Metrics, som hjälper till med säker betalning, prestationsmätning och webbmarknadsföring. Med lanseringen av PrestaShop Marketing med Google kommer utgivarens 300 000 handlare att lättare kunna associera sin produktkatalog med Google och på så sätt göra den tillgänglig för miljontals internetanvändare och potentiella kunder, lika många potentiella kunder som handlare inte hade kunnat beröra utan detta partnerskap.

Konkret är det nu möjligt för handlare som driver sin webbplats via PrestaShop att visa sina produkter på Google med bara några få klick, oavsett om det är på sökmotorn, men också via fliken Shopping, på Google Bilder, YouTube eller andra nätverk.

För open source-plattformen är detta uppenbarligen en fantastisk möjlighet, särskilt under denna semesterperiod. ” Med denna nya modul fortsätter PrestaShop att ställa det bästa av teknologi till företags tjänst så att de enkelt kan distribuera sin verksamhet i en större skala”reagerade VD:n för PrestaShop, Alexandre Eruimy.

Ett partnerskap som kommer att stärka utvecklingen av PrestaShop i Europa och runt om i världen

Säljare kommer att öka sin synlighet online och få klarhet och enkelhet, med en synkronisering av deras katalog med Google för Frankrike och resten av världen, åtminstone i länder där Googles Smart Shopping-kampanjer är tillgängliga.

Detta storskaliga partnerskap är extremt sällsynt mellan en fransk aktör och en digital jätte. Google, genom sin chef för varumärken och detaljhandelnFrançois Loviton, välkomnar detta: “Vi är mycket glada över detta nya partnerskap med PrestaShop, en e-handelsplattform född i Frankrike med starkt internationellt inflytande. Vi hoppas att detta samarbete kommer att ge internetanvändare fler valmöjligheter online, hjälpa e-handlare att nå sina kunder lättare under denna viktiga semesterperiod och på så sätt bidra till att påskynda företagens återhämtning. av alla storlekar, inte bara i Frankrike utan även i hela Europa och världen “.

Om samma ämne:
Avnoterad vill Wish återvända till Google och appbutiker

Källa: Google / PrestaShop

Relaterade Artiklar

Back to top button