Prestanda per dollar: Välpositionerad Intel Arc A750 och A770 grafik

Intel Arc A750 © Intel

Eftersom de inte kommer att vara den mest effektiva av de grafikkortIntel Arcs har ett intresse av att vara effektiva.

Medan vi har väntat på dem i månader – eller inte längre väntat på dem alls – bör Arc A750- och A770-korten marknadsföras den 12 oktober och Intel arbetar hårt för att övertyga.

Tre Intel-kort den 12 oktober

Om det aldrig har varit snålt med bildspel, kommentarer och andra tekniska detaljer sedan lanseringen av sin marknadsföringskampanj kring Arc GPU:er, verkar Intel ha tagit måttet på användarnas besvikelse.

Intel Arc A750 © TechPowerUp
Intel Arc A770 © TechPowerUp

© TechPowerUp

Under de senaste veckorna har den inte längre insisterat på prestanda hos sina GPU:er och lägger mer vikt vid prestanda per dollar-förhållande, ett sätt att framkalla den lönsamma sidan av sina GPU:er.

Intel Arc A750 och A770 © TechPowerUp

Medan generationerna NVIDIA Ada Lovelace och AMD RDNA 3 är på väg att anlända, har Intel inget annat val än att spela priskortet för att göra plats för sig själv.

Bästa pris/prestanda-förhållandet?

För det första bekräftar Intel skillnader på $60 mellan familjer av grafikkort med en Arc A750 som faktureras för $289 medan A770 Limited Edition 8 GB kostar $329. Slutligen är Arc A770 Limited Edition 16GB bara $20 dyrare, till $349.

Intel Arc-prestanda per dollar © TechPowerUp

Om dessa priser bekräftas hos återförsäljare, skulle A770 16 GB verkligen vara billigare än en GeForce RTX 3060 ($380) men dyrare än Radeon RX 6650 XT ($330). För att avsluta med att övertyga oss, betonar Intel det faktum att dess kort erbjuder högre prestanda per dollar än GeForces.


Tänk dock på att Intel utan tvekan har behållit data som är gynnsam för dem och nämner inte supersamplingslösningarna som är DLSS eller XeSS. Allt detta kommer att verifieras när de första oberoende testerna publiceras.

Källa: TechPowerUp (1), TechPowerUp (2)

Relaterade Artiklar

Back to top button