Presidentvalet 2022: Instagram, Konbini och innehållsskapare uppmuntrar unga människor att rösta

Instagram Konbini Smile

För att uppmuntra den yngre generationen att gå till valurnorna under presidentvalen den 10 och 24 april nästa, Instagram
samarbetar med Konbini och fyra influencers för att lansera en upplysningskampanj.

Medan vi nu är tio veckor kvar till den första omgången av presidentvalet, formaliserade Instagram i tisdags ett samarbete med nätmediet Konbini och byrån Smile Conseil, som arbetar med influencers och innehållsskapare. Det är just genom att harmonisera alla dessa vackra människor som Meta-gruppens sociala nätverk avser att uppmuntra unga människor att registrera sig på vallistorna, att göra sina röster hörda i den första och andra omgången, nästa april.

Influencers kallade till undsättning för att utbilda unga människor om att rösta

Enligt Ifop-undersökningen som genomfördes för söndagstidning publicerades den 12 december, mer än hälften av 18-30-åringarna tänker inte rösta i presidentvalet. Så naturligtvis kan vi föreställa oss vilken effekt som, tillsammans, ett privilegierat socialt nätverk för unga människor, ett renodlat media mycket populärt bland 18-34-åringar och en byrå som specialiserar sig på innehållsskapare som också når en ung publik.

Sedan tisdagen den 1eh Februari och fram till den 26 februari har Instagram och Konbini lanserat en kampanj som heter “Ça vote”, som kommer att leva genom fyra videor producerade i samarbete med lika många innehållsskapare och influencers.

Instagram och Konbini uppmanade Vargasss92 (1,4 miljoner Instagram-följare), Sally (655 000 följare), Alexandre Gigow (540 000 följare) och Laura Petard (426 000 följare) att förkroppsliga detta innehåll. Dessa videor kommer att tillåta dem att föra dialog med sitt samhälle och delta i en medvetenhetsövning var som helst i Frankrike, i Marseille, Dunkerque, Strasbourg eller Montpellier.

det röstar

Popup-fönster som kommer att förmedlas i olika former på Instagram

Videorna kommer att ha formen av vox pops som kommer att finnas tillgängliga på Instagram-kontot för de fyra influencers samt Konbinis, följt av 2,3 miljoner människor. De kommer också att finnas tillgängliga i Rullar och i Berättelser på det sociala nätverket. Instagram kommer också att utöka upplevelsen genom att infoga ett “Go vote”-filter på sin plattform från början av mars.

Detta samarbete med Konbini och innehållsskapare vars röst bär med deras gemenskaper på Instagram visar vår önskan att stödja franska ungdomar i utövandet av deras medborgerliga engagemang. Genom att stödja så många som möjligt medverkan i nästa val vill vi hjälpa alla att göra sin röst hörd och att bli en aktör i medborgardebatten. ” säger Meta France public affairs manager Elisa Borry-Estrade.

För David Creuzot och Lucie Beudet, grundare och presidenter av Kobini, som talar om rollen som talespersoner för ungdomar och mångfalden av deras medier, är målet med denna kampanj att ” att göra denna generation synlig och förstärka dess röst. Vi går för att träffa dem för att samla in deras förväntningar på presidentvalet så att deras röster räknas i debatterna och i valurnan. “.

Om samma ämne:
Meta: Du är inte redo för 3D-avatarer på Facebook och Instagram

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button