Precis kommit, redan glömt? NFT och metaversen söks mindre och mindre på Google

NFT © amhnasim / Pixabay

Ämnen och söktermer runt NFT och metavers har upplevt ett kraftigt fall i intresse från internetanvändare i mer än en månad.

Är NFT:er och de metaversala änglarna för ny teknik borta för tidigt? Vi kommer inte gå så långt, men låt oss säga att entusiasmen kring dessa två fenomen har lagt sig de senaste veckorna, och det är inte vi som godtyckligt bekräftar det, utan snarare Google-trender. För efter att ha nått toppen kan bara fallet inträffa. Var dock försiktig: den här omkopplaren är inte nödvändigtvis oöverkomlig.

En förlust av allmänhetens intresse för NFTs och metaversen sedan slutet av januari

Utvecklingen rapporterades av BeInCrypto, som hade roligt med att göra en liten jämförelse av betyget av termerna och ämnena (de två typerna grupperas tillsammans) “NFT” eller “icke-fungibel token” och “metaverse”, två stora trender från den senaste tiden månader. Och efter att ha nått sin topp i slutet av januari (särskilt för NFT), i Frankrike och runt om i världen, minskar deras popularitet rejält.

Studiet av evolutionen berikas verkligen av verktyget Google Trends, ett verktyg från Mountain View-företaget som gör det möjligt att veta populariteten, nämligen hur ofta en term, ett uttryck eller ett ämne har skrivits in i Googles sökmotor. Clubic har observerat denna trend med egna ögon.

Google Trends världens NFT-metaverse

Om vi ​​tar oss tid att analysera kurvorna på global skala ser vi att intresset för NFT och metaversen har sjunkit ungefär samtidigt, sedan de sista 10 dagarna i januari. Kurvorna för de två fenomenen är också som lägsta sedan i höstas, med en kontinuerlig nedgång som vi har sett sedan slutet av januari.

NFTs, en bättre potential än metaversen?

I Frankrike är trenden nästan identisk, säg inom några dagar. När det gäller NFT började nedgången som i resten av världen, från januari, men det var en historiskt hög topp i popularitet, nådde den 13 februari.

Google Trends Frankrike NFT metaverse

Metaversen har upplevt en plötslig tillväxt i popularitet, stigande från statusen ” nästan inte nämnt av allmänheten i början av oktober 2021 kl. framtida stor teknikstjärna ” en månad senare. Han fick hjälp med detta av namnbytet på Facebook-gruppen, som blev Meta. Trenden fortsatte sedan, i Frankrike och resten av världen, fram till början av februari.

En nedgång i popularitet betyder dock inte digital glömska eller död, nej. NFT-ekosystemet håller långsamt på att konsolideras, med verklig potential inom spel-, sport- och e-sports- och kultursektorerna. Metaversen är föremål för verkligt intresse från stora företag och andra stora digitala aktörer. För tillfället, ur användarens synvinkel, finns det inte mycket övertygande att stoppa i munnen. Entusiasmen hos proffsen i sektorn kämpar för att sprida sig till konsumenterna, som fortfarande ber om att få se.

Källa: Google Trends, BeInCrypto

Relaterade Artiklar

Back to top button