Powerline-adaptrar – hur de fungerar och hur man väljer rätt

Behovet av att förstärka vårt Wi-Fi-nätverk

Idag behovet av stärka vårt Wi-Fi-nätverk är större. Vi har fler och fler uppkopplade enheter och detta leder till större behov. Moderna routrar, även om de har förbättrat räckvidd, kanske inte ger det avstånd som våra enheter faktiskt behöver.

Tänk på att det finns fler och fler enheter än vad vi känner till som Internet of Things. Fler enheter i vårt hus är anslutna till internet och det gör att vi inte alltid kan ha dem nära routern. Vi pratar till exempel om glödlampor, tv-apparater och många andra enheter.

Detta gör det nödvändigt att kunna förstärka Wi-Fi-nätverket. Det är viktigt att ta kopplingen till andra delar av huset och kunna knyta an. Det är här vad powerline-adaptrar gör .

Vad är powerline-adaptrar

När vi talar om powerline-adaptrar syftar vi på enheter som tjänar till föra internetuppkoppling till andra parter av huset. De tillåter oss att ansluta trådlöst utan att behöva vara nära routern. Något som, som vi nämnde, blir viktigare och viktigare.

Den måste dock skiljas från repeatrar eller förstärkare. I det här fallet använder automaten elektriska nätverk . Detta gör det enkelt att installera. Detta besparar oss från att behöva dra långa Ethernet-kablar, samt att förlora hastighet och kvalitet genom förstärkarna.

Hur fungerar dessa typer av adaptrar?

Vi kan säga att en PLC-adapter fungerar som en brygga mellan en accesspunkt (routern) och en enhet som vi kommer att använda för att ansluta (en mobiltelefon, en tv, etc.). Denna bro är det som gör att vi kan skapa kopplingen mellan dessa två punkter.

han förening i grund och botten av två delar : En av enheterna är ansluten till routern via en Ethernet-kabel. Den andra är den som tar kopplingen till den andra punkten i huset eller arbetsplatsen. Som vi nämnde måste båda anslutas till eluttaget.

Vi kommer att ansluta denna andra enhet nära enheten som vi ska använda. Till exempel, om vi ska ansluta till en TV, då i en närliggande kontakt. På så sätt kommer vi att säkerställa att anslutningen når sin destination så bra som möjligt och att hastighet och kvalitet garanteras.

När de två enheterna är anslutna kan vi ansluta till nätverket på från andra enheter. Det är ingen komplicerad process och det kräver inget annat.

Jämfört med andra alternativ som förstärkare har den vissa fördelar . Dels kommer vi att ta anslutningen till en annan punkt i huset utan att tappa så mycket fart. Men man måste också tänka på att stabilitet också är viktigt och i det här fallet förbättrar det också den.

Hur man väljer powerline-adaptrar

Som vanligtvis händer i de flesta enheter som vi kan köpa finns det skillnader. Vissa aspekter kan vara av intresse för användare och vi kommer att förklara hur man väljer powerline-adaptrar för att få ut det mesta av deras möjligheter.

Integrerat uttag

Det första du bör överväga är om det ingår eller inte a eluttag . Detta kan vara mycket användbart i vissa fall, eftersom vi på detta sätt inte behöver klara oss utan ett uttag.

Om du tror att du kan passa på att ansluta en annan enhet eller om det finns få uttag i rummet där du ska använda den, är det bättre att välja ett inbyggt uttag.

ethernet-kontakt

Det ska också nämnas att vi kan välja powerline-adaptrar med enbart Wi-Fi eller som även har en kontakt ethernet . Detta är en annan mycket viktig aspekt om vi vill ansluta vissa enheter med kabel och därmed ha större stabilitet. Köp helst en med Ethernet-kontakt.

Det finns också enheter som erbjuder snabb Ethernet-hastighet (upp till 100 Mbps) och andra som är kompatibla med Gigabit Ethernet (upp till 1000 Mbps).

Maxhastighet

Det bör noteras att det finns olika standarder som representerar den här enhetens kapacitet. Vi pratar om AV, AV500, AV2 och AV2-MIMO. Så i denna ordning dök dessa standarder upp. Så vi kan säga att den senaste är AV2-MIMO. Det är den som erbjuder högre hastigheter och större stabilitet.

Därför, om du vill att hastigheten ska vara maximal, måste du välja PLC-adaptrar som har de senaste standarderna.

dubbelband eller inte

En annan aspekt som måste tas med är att det är det dubbla band eller inte. Som vi vet idag kan vi ansluta till Internet trådlöst via 2,4 GHz- och 5 GHz-banden. Var och en har sina positiva och negativa egenskaper beroende på omständigheterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button