Portal: ett fan av spelet förvandlade sin Alexa till en större än livet GLaDOS


Mr Volt, ett fan av Portalhade kul att förvandla sin gravid
Alexa som GLaDOS, en ikonisk enhet från Valves mästerverk.

Som en påminnelse är GLaDOS en artificiell intelligens som följer oss under hela vår utveckling i Portal 1 & 2. Med en lätt psykopatisk personlighet är han förmodligen en av de mest ikoniska huvudpersonerna inom tv-spel. Tack vare Mr. Volt är GLaDOS redo att återuppta testningen, denna gång i verkligheten.

Läs också:
För att fira 10-årsjubileet av Portal 2 erbjuder Portal Reloaded tidsresor idag, gratis

Inga medföljande kuber kremerades/deponerades som en del av detta experiment

Mr. Volt, som är fan av en av Valves bästa franchiser, har påbörjat det bokstavligen galna projektet att förvandla sitt Amazon Echo till en större än livet replik av chefen för GLaDOS. Ett projekt som startade i september 2020 och som avslutades i april.

I samband med flera videor presenterar Mr. Volt processen att anpassa sin virtuella assistent till en artificiell intelligens lika skrämmande som den är förtjusande.

För att uppnå denna bedrift skrev Mr. Volt 3D ut mer än 200 specialdesignade delar för att ge en så trovärdig reproduktion av GLaDOS huvud som möjligt. Det här projektet skulle ha kostat honom cirka 1 000 dollar totalt, och tyvärr har han för närvarande inte för avsikt att producera andra för dem som drömmer om att ha en mördande AI i sitt vardagsrum.

Herr Volt planerar dock att så småningom replikera inte bara GLaDOS huvud, utan även resten av hans kropp. Ett extremt ambitiöst projekt, kroppen av AI:n kräver ett dedikerat rum för att rymma den i all sin prakt.

Läs också:
Ovanligt: ​​en webbplats låter dig säga vad du vill till GlaDOS (och andra videospelkaraktärer)

Som belöning för dessa lyckade tester kommer en läcker tårta att bjudas på

När det gäller den ikoniska rösten för GLaDOS, dubbad till engelska av Ellen McLain, använde Mr. Volt webbplatsen 15.ai. Som en påminnelse låter den här webbplatsen, skapad av en MIT-student, dig säga vad du vill till många karaktärer, inklusive videospel.

Allt detta drivs av, ironiskt nog, artificiell intelligens. Offer för sin egen framgång, sidan är tyvärr offline för tillfället. Herr Volt kunde dock programmera svar värdiga denna kära GLaDOS på några av hans förfrågningar.

Om det för tillfället bara är en prototyp som kräver lite finputsning, är det utförda arbetet helt enkelt fantastiskt när det gäller trovärdighet. Allas hem skulle definitivt vara snyggare med en personlig GLaDOS för att hålla ordning på saker och ting. Och baka en läcker tårta till oss.

Källa: Youtube

Relaterade Artiklar

Back to top button