Popcorn Time, piraten Netflix, stänger sina dörrar

Popcorn Time © clubic.com

Han gav kallsvettning till netflix och gemål i många år, men han har precis bugat sig.

Den som heter ” piratkopieringens Netflix ” är inte längre. Oförmögen att hålla jämna steg med lagliga streamingplattformar, meddelar Popcorn Time-sajten att den har stängt sina dörrar.

Pirate Netflix stängs av

Det är slutet på en era. Under lång tid betraktad som en av Netflix och företagets främsta fiender, tillkännagav Popcorn Time-sajten upphörandet av sina tjänster tisdagen den 4 januari 2022 i ett pressmeddelande som skickats till flera medier. Liksom SVoD-jätten gjorde plattformen och dess applikation det möjligt att se en stor samling filmer och serier i streaming, med skillnaden att tjänsten var helt gratis. Det var fortfarande olagligt.

Webbplatsen Popcorn Time skapades 2014 och har inom loppet av ett år blivit en av de mest populära tjänsterna i världen. Dess meteoriska uppgång skakade redan Netflix, som hade uppmärksammat investerare på det betydande hot som plattformen och piratkopieringen utgör, en graf som visar en minskning av deras närvaro i stöd. Popcorn Time försvarade sig från anklagelserna på laglig nivå genom att förklara att tjänsten endast drivs med länkar till torrents utan att någonsin vara värd för dem. Filerna påverkades då inte av upphovsrätt och var inte i den illegala streamingplattformens besittning.

Fri tillgång till källkod

Åtta år senare, på sajten, har logotypen som representeras av ett popcorn nu två kors i stället för ögonen och omnämnandet RIP (vila i frid). Anledningen till nedläggningen illustreras också där: vi kan se en graf som visar utvecklingen av Popcorn Times sökningar på nätet, liknande den som Netflix hade visat för sina investerare några år tidigare. Vi ser en brutal och permanent kollaps i närvaro sedan 2016, internetanvändare har tappat intresset för dess tjänster sedan Netflix och andra har blivit demokratiserade och med ankomsten av nya konkurrenter som Disney+. Vi kan också se en utveckling i sättet att illegalt konsumera kulturverk, webbplatser som specialiserar sig på filhosting är mycket populära.

Vänds en sida för allt detta? Inget är mindre säkert. Historien om Popcorn Time är exakt präglat av försvinnanden och återfödslar, spegelplatser och efterföljare av alla slag. Speciellt eftersom applikationskoden är fritt tillgänglig på GitHub, vilket gör att en potentiell arvtagare helt enkelt kan köpa ett domännamn och återställa det hela.

Netflix, Disney+, Apple TV+, Prime-video: vad är nytt inom streaming i maj 2022?

Vi varnar i förväg: maj månad lovar att bli fullspäckad på SVoD-plattformar. Det kommer att finnas en viss grupp tonåringar som vi inte har sett på länge, men också en Jedi-mästare som var mycket saknad av människor i min generation. Spänn fast säkerhetsbältena!
Läs mer

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button