Polyeten – materialet från vilket kläder kommer att tillverkas i framtiden

Polyeten är den enklaste av syntetiska polymerer och är den vanligaste av plaster. Det är ett termoplastiskt harts som framstår som ett transparent eller vitt fast material med utmärkta isoleringsegenskaper och kemisk stabilitet, det är ett mycket mångsidigt material och är också en av de billigaste plasterna. En mycket speciell egenskap hos denna polymer är dess vattenavvisande förmåga, vilket har fått vissa forskare att tro att den används för att tillverka kläder.

Detta förslag presenteras av en studie publicerad på sidorna i den auktoritativa vetenskapliga tidskriften Naturens hållbarhet. Forskningen i fråga bär signaturen av ett internationellt team av forskare från Massachusetts Institute of Technology (MIT). Den senare, specifikt, lyckades göra polyeten sålunda ge liv åt en nytt ekologiskt tyg, ekonomisk och mycket lätt. Detta tyg består av spunna fibrer och vävd med de typiska maskinerna inom textilindustrin t.ex Inte den behöver kemiska beläggningar.

Polyetentyg andas bättre än nylon och förorenar mindre än bomull!

För närvarande Inte det finns polyetentyger på marknaden och av denna anledning representerar MIT-forskarnas idé och projekt något verkligen innovativt och otroligt intressant eftersom det gör att PE kan introduceras på textilmarknaden. För att kunna göra detta nya PE-tyg andasforskare fick utgå från råvara i pulver och sedan smälta det för att skapa tunna fibrer som ska vävas. Under denna process blev materialet oxideradändra dess ytspänning och därmed bli något hydrofilt. Detta innebar att tyget tillverkat av polyeten blev ännu mer andningsbart än bara nylon- Han föddes i polyestermen också av ett naturligt tyg som t.ex bomull.

Ja det är sant, polyeten är det fortfarande plastmen det är ändå ett material mer ekologiskt av samma bomull och som av denna anledning verkligen representerar en lösning giltig också att sätta stopp förförorening miljö- på plats.

Relaterade Artiklar

Back to top button