Pokmi, en fransk NFT-plattform för vuxeninnehåll, samlar in 9 miljoner euro

XXX

Pokmi, en fransk Porntech-startup, har framgångsrikt samlat in 9 miljoner euro på mindre än 3 veckor.

Projektet skapades i början av 2021 och bygger på blockchain-teknik och icke-fungibla tokens (NFT) för att återuppfinna porrindustrin.

Läs också::
Icke-fungibla tokens: vad är NFT och hur fungerar de?

Pokmi, en blandning av NFT och vuxet innehåll

Pokmi skapades i maj 2021 av 2 entreprenörer Nils Lataillade & Marco Garniga, tillsammans med en legend om vuxeninnehållsbranschen: Fred Coppula.

Den franska startupen fokuserar på det nya icke-fungibla token-fenomenet. Faktum är att NFT:er gör det möjligt att associera ett äkthetsintyg med vilket digitalt innehåll som helst, oavsett om det är en bild, foto, animation, video, musik och nu vuxeninnehåll med konceptet NFP. “Icke-fungibla porrpolletter”.

Pokmi har ambitionen att bli den första franska NFT-plattformen för vuxenunderhållning. Förutom att få tillgång till innehåll kan användare också äga samlarföremål som underkläder som bärs av sin favoritskådespelerska, erotiska videor och mer.

Idag hålls försäljningsrekordet för en NFP av porrskådespelerskan Cléa Gaultier. NFP inkluderade skådespelerskans privata och exklusiva video samt hennes trosor. En lycklig köpare betalade 2,5 etrar (ETH) eller cirka $10 000 vid tidpunkten för försäljningen.

Vad används token till?

Pokmi skapade sin egen token på “Poken” (sammandragning av Token och Pokmi). Detta gör att du kan köpa NFTs på plattformen, men inte bara. Således planerar startupen att ersätta innehållsskapare med PKN när beundrare prenumererar på deras profil eller ger tips. Skapare kommer därmed att återföras i ekosystemets centrum.

Dessutom kommer fans av barnförbjudet innehåll inte att lämnas utanför eftersom PKN-kompensation kommer att vara tillgänglig för alla som tittar på innehåll, tack vare annonsering via Brave Search-webbläsaren.

Insamling och notering

Pokmi-projektet genomförde en insamling i kryptovalutor, mer känd som ICO, från engelska “Initial Coin Offering”. Således fick projektet finansiering på nästan 9 miljoner euro. Nils Lataillade, en av grundarna av The Poken Company, sa: “Investeringsbiljetter sträcker sig från €100 till €450 000, för totalt €9 miljoner eller 1,5 miljarder sålda Pokens ($PKN). En tredjedel av denna summa kommer att återinjiceras till vår Pokmi-plattform för att förvandla världen av vuxet innehåll till en mer ansvarsfull och etisk sektor. »

Från och med den 21 september kommer investerare att kunna börja handla med token. Detta kommer att läggas till två decentraliserade börser (DEX) nämligen Uniswap (UNI) på Ethereum och PancakeSwap (CAKE) på Binance Smart Chain.

Poken kommer också att läggas till på plattformar för utbyte av kryptovaluta från november 2021.

Källa: Kryptonyheter

Relaterade Artiklar

Back to top button