Pokemon GO: Utvecklingsteamet vill kartlägga hela världen i 3D

Pokémon GO det går jättebra, trots pandemin och alla hinder för nedstängningen de senaste två åren. Förra månaden registrerades AR-aktien 5 miljarder dollar av intäkter och nu verkar det som Nianticutvecklaren bakom succéspelet, har stora planer för framtiden.

Företaget tillkännagav officiellt förvärvet av3D-skanning app för iOS Scaniverse. Det är inte första gången Niantic tar över ett lovande litet företag. Förra året förvärvade Niantic 3D-mapping-startupen 6D.ai i ett försök att skapa förstärkt verklighet i planetarisk skala.

Pokemon GO: Så här kommer skanningen att göras

Niantics yttersta mål bakom dessa förvärv är att skapa ett 3D virtuell karta av världen. Faktum är att företaget talar om att göra multi-OS skanning enklare och mer tillgänglig, men realistiskt sett kan Niantic helt enkelt ta slut om miljarder människor runt om i världen börjar skanna den gamla goda verkligheten runt dem med sina smartphones medan de spelar Pokémon GO.

‘Föreställ dig att alla samtidigt kan uppleva Pokémons livsmiljöer i den verkliga världen, eller digitala karaktärer som tar oss på en vandringstur i stadens gömda pärlor, eller vänner som lämnar personliga anteckningar på verkliga platser för att hitta senare. Detta är vad storskalig kartläggning kan möjliggöra och vi är glada över att fortsätta bygga framtiden, skrev Kjell Bronder, Group Product Manager, AR på Niantic i det officiella blogginlägget.

Dra nytta av kraften hos miljarder enheter att skapa en förstärkt verklighet som kan hjälpa människor i deras dagliga liv är ett beundransvärt och också mycket intressant mål. Scaniverse kommer att fortsätta AppStore för nu, så du kan kolla upp det innan det blir ytterligare ett verktyg i Niantics stora schema.

Relaterade Artiklar

Back to top button