Pluto TV anländer till Frankrike, kan den kostnadsfria streamingtjänsten skaka Molotov och Salto?

Pluto TV © Pluto TV

Pluto TV anländer till Frankrike. Gratis och mycket tillgänglig, den använder principen om linjär programmering av TV-kanaler som tillämpas på videoströmning
. Om den franska katalogen expanderar under de kommande månaderna kan den bli en intressant utmanare mot de plattformar som redan finns på plats.

Frankrike välkomnar från denna 8 februari 2021 Pluto TV, en videoströmningsplattform som redan är tillgänglig i 24 länder och som har 36 miljoner användare över hela världen. Kan tjänsten som lanserades 2014 i USA av ViacomCBS-gruppen råda här? Låt oss se vad han erbjuder.

Läs också:
Orange lanserar 9 nya SVoD-tjänster för sina internetabonnenter, och det kommer att finnas något för alla

40 “live” TV-kanaler

Pluto TV är inte en video-on-demand-tjänst som Netflix, Prime Video och liknande, utan samlar en bukett av 40 kanaler som sänder strömmande innehåll. Det finns egentligen ingen generalistkanal, varje kanal är specialiserad på ett specifikt tema: tv-spel, manga, matlagning, ungdom, bio, natur, extremsport…

Om 40 kanaler finns tillgängliga för den franska lanseringen är det planerat att öka till 60 från sommaren 2021 och till hundra före årets slut. Vi hittar främst verk och program från USA, franskt innehåll saknas i högsta grad. Hur som helst är filmer och serier ofta långt ifrån nya.

Vi kan också beklaga bristen på originalversioner textade på franska, vi måste generellt sett vara nöjda med VF på amerikanska produktioner.

Läs också:
Regissören för Black Panther på jobbet på en Marvel-serie i Wakanda för Disney+

Gratis och utan registrering

För att få tillgång till denna linjära programmering som vi inte längre nödvändigtvis är vana vid när vi har bytt ut VOD-tjänster mot traditionell tv sedan en tid tillbaka behöver vi inte registrera eller skapa ett konto, vilket gör Pluto TV väldigt tillgängligt.

Applikationen är tillgänglig på de flesta plattformar (mobil, stationär, TV), boxar och plug & play-lösningar (Fire TV, Roku, Apple TV, Android TV, Chromecast), spelkonsoler (Xbox och PlayStation) och även vissa Smart TV-gränssnitt ( Samsung, LG, Hisense, Vizio).

Pluto TV är helt gratis och ersätts genom en reklammodell. ViacomCBS utlovar högst åtta minuters reklam per timme, i steg om högst två minuter.

Källa: Parisaren

Relaterade Artiklar

Back to top button