Plextor tillkännager sina nya PCIe Gen4 SSD:er, upp till 7 GB/s läsning och 5 GB/s skriv

Plextor MP10P © Plextor

Det japanska företaget passade på att växla och byta till PCI Express 4.0 på sin M.2 SSD
.

Stjärnföretag i bränningens värld tack vare enheter erkända för sin förträfflighet, förhandlade Plextor med svårighet övergången till SSD-lagring. Lite bakom de stora namnen i sektorn ligger den kvar i kapplöpningen om innovation.

Läs också:
Marvell: den första PCIe 5.0 SSD-kontrollern är här och skulle nå 14 GB/s, bara det

På nivå med de bästa

Det har gått några månader sedan företag som Samsung (med dess 980 Pro) eller Western Digital (via WD_Black SN850) tillbringade den andra med PCI Express 4.0 standard SSD:er som klarar 7 GB/s sekventiell läshastighet. .

Plextor MP10P © Plextor

Plextor ligger därför lite efter, men det är fortfarande ett av få företag i branschen som erbjuder sådan prestanda. Dess nya M10P är en M.2 SSD som retar det bästa, åtminstone på pappret, med de berömda 7 GB/s i sekventiell läsning och minst lika anmärkningsvärda hastigheter på 5 GB/s i sekventiell skrivning.

Hos Plextor revolutionerar sådana hastigheter tillverkarens katalog: de är dubbelt så höga som för modeller som tidigare marknadsförts som MP9eG. Plextor påpekar att för att uppnå sådana hastigheter använder den PlexNitro II-teknik.

Ett komplett sortiment

Denna teknik föreställdes, som namnet antyder, av Plextors ingenjörer. Den använder en SLC-cache för att öka läs- och skrivhastigheterna: SLC fungerar sedan som en buffert. En teknik som också är lika effektiv för att hantera sekventiell läs/skriva som i slumpmässigt läge.

Plextor MP10P © Plextor

Flera produkter kommer att utgöra M10P-sortimentet, till att börja med M10PG som Plextor utrustar med en imponerande kylfläns som verkar ganska nära vad Corsair kan erbjuda. För sin del tar M10PY formen av ett PCI Express-kort för att kunna integreras i fler konfigurationer.

Observera att dessa varianter kommer i tre kapaciteter: 512 GB, 1 TB och 2 TB. Den senare markerar en betydande ökning jämfört med tidigare Plextor SSD:er. Tillgänglighet är planerad till juni 2021, men inget pris har ännu fastställts.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button