Plex testar integrationen med Apple TV och avslöjar mer om karaktären på avtalen med Apple

Plex

Teamet av Plex
testar för närvarande en integration inom Apple TV för att kunna erbjuda sin katalog med strömmande innehåll.

En Twitter-användare förklarar att i den senaste betaversionen av Plex-mjukvaran integrerade utvecklarna en inloggningsmodul direkt i Apple TV. Det föreslagna innehållet skulle dock inte tillåta återvinning av hans personliga media.

Läs också:
Den framtida Apple TV skulle drivas av en A14 Bionic SoC och skulle komma i slutet av året

Plex integrerar Apple TV… i en lätt version

Apple multiplicerar partnerskap för att demokratisera sin Apple TV-applikation så mycket som möjligt, men framför allt sin prenumeration på Apple TV+. Videostreamingtjänsten har bjudit in sig till Microsofts Xbox eller Sonys PlayStation. Den finns också på Amazons Fire TV Stick och Roku. Och senast gjorde Apple TV sitt framträdande på den senaste Chromecast som drivs av det nya Google TV-gränssnittet.

Samtidigt kan Apple TV även ta emot innehåll från tredje part från samma gränssnitt för att ordna dem på ett enhetligt sätt. I synnerhet undviker detta att behöva jonglera mellan flera applikationer. Så här kommer Plex-innehåll att vara tillgängligt.

Utöver sin katalog erbjuder Plex en serverapplikation som kan skanna lokala media för att berika den med information och ordna den för att skapa en privat streamingtjänst.

Inom Reddit-forumen bekräftar en Plex-anställd att denna integration verkligen är effektiv. Detta gäller dock bara versionen av Plex som erbjuder en katalog med filmer och serier. Denna nyhet inkluderar faktiskt inte hans personliga media.

plex apple tv

Läs också:
Den senaste Chromecast-uppdateringen förbättrar uppspelningen av 4K- och Dolby Atmos-innehåll

Plex kommer att dela dina avläsningar

Vi skulle gärna lägga till personlig media till det, men det är tekniskt inte möjligt av flera anledningar », förklarar företaget. Och för att tillägga: För att detta ska fungera ger vi Apple en lista över innehållet vi har tillgängligt för streaming. Som nämnts i vår integritetspolicy vet vi inte vilket innehåll användare har i sina personliga mediebibliotek. “.

Rent konkret blir App TV-applikationen därmed ett nav som centraliserar inte bara Apples innehåll, utan även det som Plex gör tillgängligt.

Inloggningsmodulen stipulerar att Plex-appen alltid kommer att dela det du tittar på med Apple. Cupertino-företaget kommer att använda denna information för att göra personliga rekommendationer och lyfta fram sitt eget innehåll.

Källor: Gizmodo
, Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button