PlayStation Store: Sony avstår från stängningen av sin butik på PS3 och PS Vita

Playstation Store

Detta är ett tillkännagivande som hade uppfattats ganska dåligt av spelarna och Sony Interactive Entertainment tog hänsyn till dessa många kritiker. Således kommer PlayStation Store att förbli öppen på PS3 och PS Vita.

PlayStation-chefen gick dit med sitt lilla uttalande för att förklara denna sista minuten-omvändning.

Läs också:
PlayStation Store: när tjänsten stängs av på PS3, PSP och Vita kommer 2200 spel att försvinna

Spelarna har hörts

I mars förra året formaliserade Sony Interactive Entertainment (SIE) den slutliga stängningen av sin onlinebutik på PSP, PS Vita och PS3 media. Tjänsten skulle därför stoppas den 2 juli 2021 och en våg av kritik föll logiskt på den japanska tillverkaren. Efter denna åtgärd skulle ungefär 120 spel helt enkelt försvinna från videospelslandskapet. Dessutom såg några studior som fortsätter sitt arbete på Vita sina horisonter mörknas.

Men den här måndagen den 19 april bestämde sig Sony för att lägga lite (eller till och med mycket) vatten i sitt vin. SIE-president Jim Ryan släppte ett uttalande på PlayStation Blog. Den här artikeln berättar särskilt för oss att PlayStation Store inte äntligen kommer att stängas på PS3 och PS Vita. Goda nyheter i form av en mea culpa från den japanska firman.

Läs också:
PS5: den senaste uppdateringen skulle också korrigera det höga ljudet från Blu-ray-spelaren

PlayStation gjorde ett misstag

Således förklarar Jim Ryan rakt av att ha “ fattade fel beslut “. Han går längre genom att motivera det ursprungliga valet av varumärke som sedan motiverades av ” ett antal faktorer, inklusive de inneboende utmaningarna med att tillhandahålla support för äldre enheter och möjligheten att fokusera våra resurser på de nyare enheter som majoriteten av våra användare spelar på “.

I slutändan kommer bara PSP:s bärbara konsol PlayStation Store att stänga den 2 juli 2021. Men några spel från den här maskinen är tillgängliga via PS Vita-butiken. Som vad, recensioner kan vara användbara.

Vad tycker vi om det på Clubic?

Det är ett klokt drag från Sonys sida. Ett bra bevis på att spelare kan bli hörda genom att göra gemensam sak. Det första tillkännagivandet hade avsevärt försämrat bilden av tillverkaren, som inte har sparats på kritik de senaste veckorna. Hur som helst, det är en betydande del av PlayStation-historien som inte kommer att försvinna. Och det är goda nyheter!

PlayStation: en skadlig förändring av strategin för framtiden för PS5?

Under de senaste månaderna har Sony Interactive Entertainment (SIE) verkligen genomgått en intern förvandling. Avgångar, omstrukturering och omfördelning av resurser driver det japanska varumärket till en helt ny dimension jämfört med PS4-eran.
Läs mer

Källa: PlayStation-blogg

Relaterade Artiklar

Back to top button