PlayStation Store: när tjänsten stängs av på PS3, PSP och Vita kommer 2200 spel att försvinna

Playstation Store

Domen har fallit! PlayStation Store stänger snart på tre av Sonys äldre konsoler. Det här evenemanget är inte trivialt och många spel kommer att försvinna när onlinebutiken läggs ner.

Enligt en beräkning kommer mer än 2 000 spel inte längre att vara tillgängliga för köp av PlayStation-spelare när avstängningen sker om tre korta månader.

Läs också:
PlayStation Store kommer att avsluta sitt utbud av filmer och serier till försäljning eller uthyrning från den 31 augusti 2021

spel förlorade för alltid

Nyheten undgick ingen. Den japanska tillverkaren sa nyligen att PlayStation Store snart inte längre kommer att stödjas på olika maskiner. Det här är PSP, PS3 men också PS Vita. Dessutom visas inte längre titlarna som finns tillgängliga på dessa stöd i webbläsarversionen av Sonys onlinebutik. Från och med den 2 juli 2021 kan applikationen på varje konsol inte längre användas.

Alltså sajten Videospel Krönika (VGC) mätte effekten av detta val genom att förklara att 2 200 spel inte längre kommer att vara tillgängliga via PlayStation-support. Vissa kommer då att bli exklusiva för Xbox-konsoler och andra, som var exklusiva för Sony, kommer att gå förlorade för alltid. I det senare fallet handlar det om 120 spel. I denna lista hittar vi Tokyo djungel, inFamous: Festival of Blood, Lumines Supernova eller Pixel Junk Shooter.

Konsoler kommer att dö

Alltid enligt de (ungefärliga) uppgifter som samlats in av VGC, cirka 630 digitala spel kommer inte längre att gå att köpa på Vita, 730 på PS3, 293 från PlayStation Minis-serien, 336 PS2 Classics och 260 PS1 Classics. För maskiner som PS Vita, PSP och ännu mer dess version utan UMD-enhet kallad PSP Go, kommer det att bli väldigt svårt att få tag i spel eftersom de logiskt sett har försvunnit från butikerna.

När det gäller nedläggningen av PlayStation Store på PS3, kommer det att göra Xbox-konsoler till den enda media (förutom PC) värdprogramvara som t.ex. Beyond Good & Evil HD, Lara Croft och ljusets väktare, Far Cry 3: Blood Dragon och Bionic Commando.

Läs också:
Xbox: 16 bakåtkompatibla spel kan nu spelas via molnet

Molnspelslösningen

För de mest nostalgiska finns det fortfarande möjlighet att komma åt 134 dematerialiserade PS3-spel via PlayStation Now-tjänsten. Historik för att kompensera för stängningen av butiken på dessa tre medier, Sony skulle mycket väl kunna öka katalogen för sin prenumerationstjänst för att svara på missnöjet hos spelare som blir alltmer hörda.

Å andra sidan bestämmer sig Microsoft för att satsa stort på bakåtkompatibilitet och lyfter ständigt fram spel som släppts på tidigare generationer, oavsett om det är via sin onlinebutik eller Game Pass. Slutligen, notera att de titlar som redan köpts på PS3, PS Vita och PSP kommer att förbli nedladdningsbara av deras ägare när PlayStation Store stängs.

Källa: Videospel Krönika

Relaterade Artiklar

Back to top button