PlayStation-arkitekten tar välförtjänt pension efter decennier hos Sony

Masayasu Ito © © Sony Interactive Entertainment

Efter mer än 35 år på Sony kommer Masayasu Ito att ta en välförtjänt pension.

Mannen hade särskilt skrivit ett officiellt blogginlägg för två år sedan, angående demonteringen av PS5.

Arkitekten bakom de senaste PlayStations

Det är officiellt, den japanska jätten Sony kommer i slutet av september månad att separeras från vicepresidenten för dess Sony Interactive Entertainment-division, med ansvar för i synnerhet PlayStation och olika spelinitiativ.

ps4pro_1600

Vi började konceptualisera PS5 2015 och har ägnat de senaste fem åren åt att designa och utveckla konsolen “Förklarade Masayasu Ito för nästan två år sedan, bara några veckor före lanseringen av PS5.

Glad pension, Masayasu Ito!

Masayasu Ito, nu 60 år gammal, kommer att lämna Sony efter inte mindre än 35 år hos det japanska företaget. Den senare anslöt sig till Sony 1986 och arbetade i många år med billjudutrustning, innan han flyttade till konsolavdelningen 2000.

Under sina 22 år med PlayStation Group ledde Masayasu Ito konstruktionen av PlayStation 4 (liksom PS4 Pro lite senare), en konsol som lanserades 2013 som sålde över 117 miljoner enheter, och naturligtvis PlayStation 5, vars tvåårsjubileum kommer att firas nästa november. Under 2000-talet arbetade han även på PlayStation 3, för att inte tala om den bärbara PSP-konsolen.

ps5

Kom ihåg att Masayasu Ito hade skrivit ett inlägg på PlayStation-bloggen i oktober 2020, för att förklara arkitekturen för den nya PS5. Ett meddelande som sedan åtföljdes av en video som låter dig upptäcka konsolens tarmar nästa generation från Sony.

Glad pension, Masayasu Ito!

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button