PlayStation 5, modders har jailbreakat en firmware …

När du köper en PlayStation 5 blir enklare, det nästan två år gamla systemet har fått tillräckligt med tid med modder att långsamt demonteras. Hackare har nu avslöjat som en ny ge sig på IPV6-kärna som använder en Webkit-sårbarhet kan ge användare tillgång till menyn Debug Settings på PS5-instrumentpanelen. Den här menyn tillåter användare att mixtra med alternativ som ofta är reserverade för utvecklare, till exempel en paket kan installera PKG-filer för PS4- och PS5-spel.

Även om detta kan verka som material från en blomstrande hembryggare och en fristad för pirater, är användningsfallen fortfarande ganska begränsad Just nu. Förutom de typiska farorna med att blockera ditt konto PSN, till upphävandet av din PS5-garanti och risken för en murad konsol jailbreak det fungerar bara på system med firmwareversion 4.03 eller tidigare, som nu är ett år gammal.

PlayStation 5 är lättare att hitta nu

Även om det är möjligt att installera en säkerhetskopiering av spelet är det för närvarande inte spelbart. Men modding-communityt kommer sannolikt att fortsätta sin marsch mot bredare och mer omfattande hacks som bryter ny mark, vilket för det farligt nära att dra till sig uppmärksamheten från en möjlig grälvillig Sony.

Även om gemenskap Mods är fortfarande i sin linda, det är alltid spännande att se kreativa människor trotsa reglerna och hantera saker de inte borde. Till exempel slösade moddern Lance McDonald bort lite tid på att demonstrera hur man installerar PS4 PT-skräckspelsdemon på sin PS5, som nu är en sällsynt digital tillgång på grund av att den togs bort från PlayStation Network 2015. Förhoppningsvis betyder detta att vi närmar oss att se större saker som detta i modifieringsområdet PS5 (för forskningen).

Relaterade Artiklar

Back to top button