Playnite är en videospelsbibliotekshanterare för Windows PC

PC-spelare vet att det finns flera tjänster för att köpa digitala spel. Medan de flesta PC-spelare tenderar att dras mot Ånga det finns andra som inte har några problem med att använda konkurrerande plattformar som t.ex Microsoft Store , GOG , Ursprung , Battle.net och uplay.

Ja, saker och ting är lite splittrade när det kommer till datorer, men allt beror på friheten som Windows 10 ger både utvecklare och användare. Vad kan man inte säga om Xbox ett och andra spelkonsoler.

Så för de som använder flera plattformar kanske du undrar om det är möjligt att bara ha hela ditt spel i ett verktyg. Istället för att behöva starta olika tjänster varje gång för att spela dina favoritspel vill du ha ett val.

Det är väl där Playnite kommer till spel, ett verktyg som är utformat för att hjälpa spelare att hantera och köra sina spel. Ur vår synvinkel är detta en bra idé, och därför kan det efter en tid bli ett av de mest populära programmen relaterade till spel.

Playnite videospel bibliotekshanterare

När du har installerat det kommer du att starta det här verktyget. Tänk bara på att du måste välja de speltjänster du använder och logga in på alla. Detta bör tillåta programvaran att få en uppfattning om de spel du äger och absorbera all viktig information.

I slutet Playnite organiserar alla spel åt dig och lägger även till alla viktiga detaljer.

Organisera dina spel

En av de fantastiska funktionerna Playnite – Möjligheten att organisera spel efter grupper, kategorier, spelplattformar och favoriter. Om du vill finns det även en möjlighet att beställa installerade och borttagna rubriker.

För att sortera, klicka på knappen tre prickar(treprickad knapp) för att sortera efter grupper, bibliotek(bibliotek), kategorier(kategori) etc. Om du vill sortera efter installerade och borttagna spel, klicka på ” Filtrera(Filter) » .

Flera visningslägen

Användare kan ändra visningslägena till det de gillar bäst. Verktyget kommer med två av dem som ett läge skrivbordet(Skrivbordsläge) och fullskärmsläge(Fullskärmsläge) . Standard är skrivbordsläge(Skrivbordsläge) , vilket betyder att den är avsedd för användning med mus och tangentbord.

Dessutom är detta läge mer kraftfullt, så vi misstänker att fler PC-spelare kommer att välja att använda det. Nu när det gäller fullskärmsläge(Helskärmsläge), detta är mer ett användargränssnitt att använda med Xbox-kontroller(Xbox-kontroller).

Alternativen här är begränsade, så använd den inte om du inte har en kontroller och bara är intresserad av att starta och stänga spel.

Andra funktioner

(Playnite) Så vitt vi kan säga Playnite är ganska kraftfull. Du förstår, du kan installera spel direkt från programmet, men inte bara det, utan folk kan också justera användargränssnittet för att göra det mer färgstarkt om det är deras grej.

Generellt sett måste vi säga det Playnite imponerar med sina möjligheter. Vi förväntar oss att det här verktyget kommer att bli ännu bättre än det är idag under de kommande månaderna, och vi är mycket glada. Du kan ladda ner Playnite genom officiella webbplats(officiell webbplats)(officiell webbplats) .

PC-spelare vet att det finns flera tjänster tillgängliga för att köpa digitala spel. Medan de flesta PC-spelare tenderar att dras till Steam, finns det andra som inte har några problem med att använda konkurrerande plattformar som Microsoft Store, GOG, Origins, Battle.net och uPlay.

Ja, saker och ting är lite splittrade när det gäller PC, men det är allt på grund av friheten Windows 10 ger både utvecklare och användare. Detsamma kan inte sägas om Xbox One och andra videospelskonsoler.

OK, så för de som använder flera plattformar kanske du undrar om det är möjligt att helt enkelt ha allt ditt spel under ett enda verktyg. Istället för att lansera en annan tjänst varje gång för att spela dina favorittitlar, vill du ha ett enda val.

Tja, det är där Playnite kommer till spel, ett verktyg utformat för att hjälpa spelare att hantera och starta sina spel. Det är en bra idé ur vår synvinkel, och som sådan kan det visa sig vara ett av de mest populära spelrelaterade programmen om ett tag.

playnite videospel bibliotekshanterare

Efter installationen går du vidare och startar det här verktyget. Tänk bara på att det kommer att kräva att du väljer de speltjänster som används och loggar in på dem alla. Genom att göra detta bör programvaran få en uppfattning om de spel du äger och suga in all viktig information i sig.

I slutet kommer Playnite att organisera alla spel åt dig, tillsammans med att lägga till alla viktiga detaljer.

Organisera dina spel

En av de coola sakerna med Playnite är dess förmåga att organisera spel efter grupper, kategorier, spelplattformar och favoriter. Om du vill finns det även möjlighet att organisera efter installerade titlar och avinstallerade titlar.

För att organisera, klicka på tre prickade knapp att organisera i grupper, bibliotek, kategori, etc. Om du vill organisera efter installerade och avinstallerade spel, klicka på filtrera knapp.

Flera visningslägen

Användare kan ändra visningslägena till det de gillar bäst. Verktyget kommer med två av dem i form av Skrivbordsläge och Fullskärmsläge. Standard är Skrivbordslägevilket betyder att den är designad för att användas med en mus och ett tangentbord.

Dessutom är detta läge mer kraftfullt, så vi misstänker att fler PC-spelare kommer att föredra att använda det. Nu, när det kommer till helskärmsläget, är det mer ett användargränssnitt för användning med en Xbox-kontroller.

Alternativen är begränsade här, så använd den inte om du inte har en kontroller och bara är intresserad av att starta och stänga spel.

Andra funktioner

Playnite är ganska kraftfull vad vi kan säga. Du förstår, det är möjligt att installera spel direkt från programmet, men inte bara det, utan folk kan också anpassa användargränssnittet för att göra det mer färgstarkt om det är deras grej.

Sammantaget måste vi säga att Playnite är ganska imponerande i vad det tillför bordet. Under de kommande månaderna förväntar vi oss att det här verktyget kommer att bli ännu bättre än det är idag, och vi är mycket glada. Du kan ladda ner Playnite via officiell hemsida.

Relaterade Artiklar

Back to top button