Play Butik: Här är apparna som verkar ofarliga men som döljer en trojan

Om du fram till idag trodde att Google Play Butik var en plats säker, du måste ändra dig. Här är vad app som verkade ofarlig, men i verkligheten dolde en farlig sådan trojan. Om du har laddat ner en och det är det installerat på din enhet, kanske de har dig stulen din Lösenord relaterat till Facebook. Bättre konsultera den detaljerade listan.

Google Play Butik: Appar är inte alltid så säkra som de verkar

Tyvärr, trots alla system av säkerhet genomförs av Googledet finns appprogrammerare som är verkliga hacker kan undvika dem. Detta är hur app farligverklig trojan eller skadlig programvara förklädd som till synes användbara applikationer, men som har liknande mål att stjäla allt personlig information och känsliga användare.

För att ta reda på vad som hände nyligen på Play Butik var Dr.Webett ryskt företag som sysslar med mjukvaruutveckling antivirus och lösningar anti Spam. I grund och botten en välmatad lista på applikationer finns på den välkända katalogen över Googlegömmer en farlig virusa trojanupptagen med att stjäla lösenord länkade till Facebook förutom känslig användardata.

Den kompletta listan över farliga appar

Uppenbarligen om du har laddat ner en av dessa appar från Play Butik från Google det är absolut nödvändigt att raderade. För att ta reda på det måste du gå igenom detta lista som innehåller alla senaste skadliga applikationer i alfabetisk ordning:

  • Lås Keep-appen;
  • App Lock Manager;
  • Hororscope Daily;
  • Horoskop Pi;
  • Inwell Fitness;
  • Lockit Master;
  • PiP Foto;
  • Bearbetar foto;
  • Skräptvätt.

Hur fick dessa appar tag i Lösenord från Facebook och personuppgifterna för de stackars användare som hade laddat ner dem från Play Butik? Helt enkelt, som rapporterats i artikeln publicerad på Dr.Web “”. I och för sig borde denna begäran redan ha utlöst en dörrklocka larm.

Men den app de var helt okej fungerar och de gjorde sin plikt mycket väl. Kraft eliminera reklam att bara ge tillgång till Facebook-appen kommer att ha verkat som en trevlig present till användarna. Synd att det gömde en otäck överraskning. Det vill vi också förtydliga Google har vidtagit åtgärder för att omedelbart ta bort dessa appar från Play Butik så fort han kom dit Rapportera.

Igår, här uppe Tecnoandroidhar vi publicerat en annan artikel med en ytterligare lista från farliga appar att hålla sig helt borta från.

Relaterade Artiklar

Back to top button