Platt skatt och nedskärning av skattekilen: här är vad som kommer att hända med …

De regering tar hand om mötet med många löften som gavs under valrörelsensom säkerligen inte kan upprätthållas med den första manövern, som faktiskt till stor del kommer att absorberas av nödåtgärder.

Den verkställande befattningshavaren måste dock ge en signal. Fratelli d’Italia insisterar på hans förslag till stegvis schablonskatt: det vill säga att beskatta endast den deklarerade inkomsten mer än tidigare år med enfast ränta på 15 %. En åtgärd som enligt partiets tekniker till stor del är självfinansierad genom de skapande av en skattebas.

Ligan har å andra sidan förlängning som prioritet schablonskatt på 15 % på momsnummersom nu gäller egenföretagare och yrkesarbetare med en inkomst på upp till 65 tusen euro och som Liga Nord vill öka upp till 100 tusen (även till en kostnad av 20%), med en kostnad på cirka 1,1 miljarder per år.

Vad kommer att hända i framtiden

Men nästa regerings första problem blir att hitta istället 4 och en halv miljard att finansiera miniskärningen till skattekilen som Drakar beslutat för 2022 på löner upp till 35 000 € brutto.

Nästan säkert dock de nya skatteamnestiåtgärder. Inte bara för att de finns på allas program mittenpartier, men också för att de inte kostar något. De borde faktiskt generera nya inkomster. Av denna anledning relanserades förslaget från Fratelli d’Italias ekonomidirektör, Maurizio Leo, om en utredningsfond på Corriere upp till 3 500 euro.

Hypotesen teknikerna arbetar med är att betala av skulden till IRS betalar endast 20 % av det förfallna beloppet.

Relaterade Artiklar

Back to top button