Planerar Google att aktivera ansiktsigenkänning på sin Pixel 6 Pro?

Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro © © Pierre Crochart för Clubic

Ansiktsigenkänning kan göra comeback med Pixel 6 Pro. initierade den smartphones Google 2019 med Pixel 4 övergavs denna funktion snabbt av Mountain View-företaget som en säkerhetsåtgärd. Endast fingeravtrycksläsaren har behållits.

Nya ledtrådar tyder dock på att Google äntligen är redo att backa.

Snart ansiktsigenkänning för Pixel 6?

En Reddit-användare gjorde en intressant upptäckt när han satte upp sin Pixel 6 Pro. När han ombads välja en reservmetod för att låsa upp sin telefon dök ett “Face”-alternativ upp vid sidan av de befintliga, inklusive fingeravtrycksläsaren och PIN-koden. Personen i fråga kunde dock inte testa något och det var omöjligt för denne att få alternativet att synas i inställningarna i efterhand. Konstigt nog spolades detta omnämnande av ansiktsigenkänning ut i en stabil version av Android, snarare än betaversionerna där Google testar sina framtida funktioner.

Andra användare har försökt hitta det här alternativet utan resultat. På hans sida, 9to5Google upptäckte att den har legat begravd sedan 2021 i säkerhetsrelaterad källkod, men först nyligen dök upp. Vissa textrader i Android 12L Beta antydde dock att Google allvarligt övervägde denna möjlighet. Koden föreslog att Pixel-smartphones skulle kunna ” byta från ansiktsautentisering till fingeravtrycksläsare “. Kanske är den amerikanska jätten redo att ta steget? Fortsättning följer…

Källa: Android Police

Relaterade Artiklar

Back to top button