Plague Inc.: pandemisimulatorn är det mest köpta spelet

Det här spelet är först i ställningen bland nedladdningarna i spelsektionen, med över 140 miljoner användare. Vi vet på djupet vad det är.

Detta är vad det här spelet som har avfolkats består av

I “Plague Inc.”Spelarna kontrollerar en av 11 typer av smittsamma sjukdomar som kan infektera Patient Zero. Huvudsyftet med spelet är att infektera och döda hela världens befolkning genom att utveckla och anpassa sjukdomen innan mänskligheten hittar ett botemedel.

Även om dess morbida premiss kräver en viss mängd svart humor för att uppskattas, erkändes “Plague Inc.”, som bad spelare att komma ihåg att det är ett spel och inte en vetenskaplig modell, faktiskt av Centers for Disease. Control and Prevention för använder “en icke-traditionell väg för att öka allmänhetens medvetenhet om epidemiologi, sjukdomsöverföring och information om sjukdomar/pandemier”.

Spelet skapade nyligen rubriker när det, trots att det varit enormt populärt i Kina i flera år, plötsligt blev det förbjudna av den kinesiska regeringen och tas bort från försäljning där.

I början av spelet väljer spelarna mellan olika svårighetsgrader: Casual, Normal, Brutal och Mega-Brutal, där varje nivå baseras på olika spelfaktorer. Till exempel, i Casual-läge, tvättar ingen sina händer. Men i brutalt läge tvättar människor sina händer tvångsmässigt och sjuka personer sätts omedelbart i karantän i fängelser. Mega-Brutal Mode ökar världens investeringar i vetenskaplig forskning och gör det svårare för din pest att utvecklas.

Nästa steg är att välja vilken typ av sjukdom: i början är bakterier det enda valet. Att tjäna segrar låser upp fler pestval och genetiska koder. Med koderna är det möjligt att infoga en “gen” i början av spelet som personifierar patogenen, vilket förbättrar hur den infekterar människor, reagerar på miljöer och gameplay i allmänhet.

Huvudtyperna av patogener är bakterier, virus, svampar, parasiter, prioner, nanovirus och biologiska vapen. Utvidgningarna och scenarierna lägger till andra sjukdomar, som den svarta pesten och svininfluensan. Det finns också några fiktiva sjukdomar, som ett Necroa-virus som förvandlar människor till zombies och en simianinfluensa som liknar det som händer i filmen The

Därefter väljs ursprungsland. Detta kommer att ha en viss effekt på patogenen, vilket ger den motståndskraft mot kyla eller värme, till exempel. Och faktorer som befolkningen, landets hälsosystem och transportinfrastruktur kommer att ha en effekt på spelet. Nyckeln till att vinna är att utveckla sjukdomen på lämpligt sätt, att hitta den rätta balansen mellan dess snabba spridning och dess dödlighet och andra symtom.

Att infektera och döda människor ger poäng som kan användas för att utveckla sjukdomen, men om sjukdomen är för dödlig kommer den snabbt att uppmärksammas av världens hälsomyndigheter och omintetgöras, eller så kan den döda alla sina värdar och dö innan den kan spridas vidare .

En inledande standardstrategi är att utveckla egenskaper som ökar överföringen, som att låta sjukdomen spridas genom fåglar, däggdjur eller myggor och genom vatten eller luft, innan man lägger till allvarliga symtom som kan leda till döden. Men många av dessa allvarliga symtom gör att det sprids snabbare; det kommer att spridas för långsamt och hälsoorganisationer kommer att haka på och börja arbeta på ett botemedel.

Varje spel tar kort tid, kanske runt 15 minuter, med en reglage som kan påskynda tidens gång. Det finns en hel del omspelbarhet, men att vinna spelet genom fler sjukdomar, scenarier och patogener låser upp mer innehåll. Och sättet du går tillväga för att vinna med varje sjukdom och svårighetsnivå kan radikalt förändra spelet, så lite experiment behövs.

Relaterade Artiklar

Back to top button