Pixelbröllop: ett indiskt par kommer att gifta sig på metaversen

Äktenskap metaverse © Skärmdump via Dinesh Kshatriyans Twitter via Courrier International

Det måste hända, och ett indiskt par bestämde sig för att gifta sig i den tysta världen metavers
. Det här är inte det första bröllopet som firas online, men mottagandet lovar att bli originellt, eftersom det äger rum i ett universum inspirerat av Harry Potter.

Totalt kommer mer än 2 500 personer att bjudas in till denna virtuella ceremoni som äger rum den 6 februari.

Träffas i hallen på Hogwarts

Dinesh och Janaganandhini är ett par som arbetar inom teknik vid det prestigefyllda universitetet i Madras i Indien. Deras idé föddes från det faktum att Covids hälsorestriktioner begränsar närvaron av fysiska gäster till 100 personer. Men ett indiskt bröllop är ofta en storslagen affär. Så det blir en fysisk ceremoni och en ceremoni i metaversen samma dag. Bröllopstemat är definitivt Harry Potter-centrerat, eftersom platsen för mottagningen kommer att vara Stora salen på Hogwartsskolan.

Gästerna var inte svåra att övertyga enligt den nygifta, även om han var tvungen att förklara för många människor vad metaversen var, det tog mig en timme, även för millennials och Gen Z-folk “. Namnet på plattformen som användes avslöjades inte, men Dinesh säger att han och en handfull vänner arbetade hårt för att få den “bästa dagen i sitt liv” fortfarande att se bra ut.

Runt om i världen har en handfull par redan gift sig genom metaversen. Utöver den enkla gadgeten kunde den här typen av händelser svetsa samman människor i tider av pandemi.

Källa: Internationell post

Relaterade Artiklar

Back to top button