Pixel 7 och Pixel 7 Pro skulle inte vara de enda smarttelefonerna i Googles lådor

Pixel 7

Förväntas till hösten, Pixel 7 och Pixel 7 Pro kommer de att vara de enda smartphones presenteras av Google? Den specialiserade sajten 9to5Google grävde fram en rad i källkoden för Android som sår tvivel.

Sedvanligt pga data miner koden för open source-versionen av Android (AOSP), 9to5Google pekade återkommande omnämnanden av en anordning som tidigare var okänd för bataljonen.

Felix och Lynx kodnamn

Som du kanske vet refereras sällan till mobila enheter med deras kommersiella namn i operativsystemets kod. Google Pixel 6 blev “oriole” och Pixel 6 Pro “raven”. Och i år är deras efterträdare döpta till “panter” respektive “gepard”.

Bara det skulle finnas andra kattdjur i Googles flock. 9to5Google sägs ha hittat återkommande omnämnanden av enheter som heter “felix” och “lynx”.

En av dem, skriver sajten, hänvisar utan tvekan till den framtida Pixel 7a, som kommer att ersätta Pixel 6a i tillverkarens katalog. Men hur är det med den andra?

En gåtfull skärmreferens

Den amerikanska sajten baserar sina frågor på de skärmreferenser som är kopplade till de smartphones som anges i AOSP-koden. “Cheetah”, Pixel 7, kommer därför att ha rätt till en “C10”-skärm, när “lynx”-modellen, Pixel 7 Pro, kommer att anta en “P10”-panel. Det finns dock också ett omnämnande av en “G10”-skärm.

Nu för tiden, 9to5Google sa att han aldrig hade hanterat en Google-smartphonereferens vars kodnamn började med bokstaven “G”. Och funktionerna i denna mystiska platta fördjupar bara mysteriet.

Enligt resultaten från webbplatsen har denna panel tillverkad av BOE samma tekniska specifikationer som den för nuvarande Pixel 6 Pro. Nämligen dimensioner på 71 x 155 mm, en maximal definition på 3 120 x 1 440 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Så många element som effektivt eliminerar möjligheten att det skulle kunna vara det första smartphone-varumärket, Pixel Notepad.

Kommer Google också att ge efter för sirenerna i en “Ultra”-modell, som sina konkurrenter Samsung, Xiaomi eller OnePlus? Vi måste fortfarande ha tålamod för att ta reda på det.

Google Pixel 6 Pro-test: Google lanserar i den avancerade delen med tillförsikt

Efter månader av rykten, hundratals läckor och en ganska ytlig hantering, kan vi ge dig vår fullständiga bedömning av Google Pixel 6 Pro: den första mycket avancerade smartphone gjord i Mountain View.
Läs mer

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button