Piratkopiering: nedladdningssidan för Tirexo är inte död och blir PapaFlix

streaming1600

Tirexo är inte död. Den berömda nedladdningssidan gör comeback och heter nu PapaFlix.com. Sidan är fortfarande i beta men är redan rik på innehåll.

För lite mindre än en månad sedan stängdes plötsligt sajterna Zone-Telechargement och Tirexo, referenser för piratkopiering i Frankrike, vilket lämnade ett visst tomrum för fans av illegal nedladdning.

Tirexo blir PapaFlix kort efter dess “stängning”

Men Tirexo är redan tillbaka. Tillkännagivandet gjordes på tjänstens Telegram-grupp. Vi får veta att domännamnet inte längre är detsamma och att för att hitta plattformen måste du nu gå till PapaFlix-sajten.

“Betaversionen av den nya webbplatsen är tillgänglig, du kan stöta på (sic) små buggar”förklara administratörerna genom meddelandeprogrammet.

När du går till webbplatsen finns det verkligen vissa visningsproblem, med element som överlappar varandra. Men en välsorterad katalog med serier, filmer, musik, mjukvara och spel finns.

En ny domän och nu är vi igång igen för katt och råtta med myndigheterna

Tirexo hade inte meddelat skälen till stängningen, men dessa var med största sannolikhet lagliga. Under påtryckningar från rättighetsinnehavarna blir myndigheterna mer och mer aggressiva mot illegala nedladdningsplattformar.

Men det är ofta lätt för dessa sajter att dyka upp igen under ett nytt domännamn. Och i det här fallet måste proceduren för att stänga sidan börja från början. En administrativ tröghet som gör att dessa plattformar snabbt kan öppnas igen efter att de stängts utan att riskera att bli allvarligt oroliga om en tid.

Inför prishöjningen på vissa populära SVOD-tjänster (Netflix och Disney+ för att nämna några), kan användare frestas att vända sig till lösningar som Tirexo/PapaFlix.com för att komma åt innehållet som intresserar dem. Kom ihåg att det naturligtvis är förbjudet enligt lag att förvärva och se piratkopierade verk.

Läs också:
Piratkopiering: under press kastar dessa två referensnedladdningssidor in handduken

Källa: Tirexo

Relaterade Artiklar

Back to top button