Pimaxs “Sword Lite” VR-kontroller tillgängliga i oktober

Pimax Sword Lite © VR Focus

En release med lite mer än två år försenad för Pimax-kontrollerna, som byter namn i förbigående.

Officiellt presenterad i maj 2019, skulle Pimax Sword Controllers anlända ” inom kort och vara logiskt associerad med varumärkets virtual reality-headset. Produktionens nyckfullhet och ett virus förändrade helt situationen.

Läs också:
Apples augmented reality-glasögon kommer inte förrän 2025

52 positionssensorer

Lite över två år senare kan Pimax äntligen tillkännage ” förestående utgång » av ett tillbehör som bör erbjudas på dess officiella webbplats under oktober månad.

Hittills har användare av Pimax-headset varit tvungna att para ihop andra kontroller med dem för att dra full nytta av dem. Tillverkaren rekommenderade användningen av Valve Index-kontroller, utan tvekan bland de bästa som finns på marknaden.

Pimax Sword Lite © VR Focus

Detta kommer därför snart inte längre att vara fallet, och för att särskilja sin Sword Lite från sina konkurrenter förlitar sig Pimax på några specifika egenskaper. Så även om batteritiden är låg (cirka fyra timmar, enligt Pimax), kan batterierna hot-swaps utan stillestånd.

Bättre, Pimax specificerar att dess batterier kommer att vara ” lättillgänglig online “och att det blir möjligt att köpa ytterligare” till en lägre kostnad “.

Sword Lites har en relativt grundläggande design med en stor styrplatta på var och en av de två kontrollerna. Pimax insisterar på närvaron av 52 positionssensorer för att ha exakt positionering av kontrollerna, även när de är bakom användarens rygg.

Vi bör kunna prova dem mycket snart, och vi kommer naturligtvis inte att misslyckas med att förmedla våra intryck till dig.

Källor: Pimax pressmeddelande, VR-fokus

Relaterade Artiklar

Back to top button