Piero Angela lämnade oss, president Matterellas och premiärminister Draghis kondoleanser

“Naturen har sina tider”, skriver den store Piero Angela i ett meddelande riktat till tittarna för några dagar sedan, hälsningen från president Mattarella och premiärminister Draghi kommer från regeringen.

En sorg som berör Italien, Piero Angela har åtföljt hela generationer med vetenskaplig popularisering

Piero Angela, en berömd journalist och TV-presentatör för vetenskapliga och kulturella program, som åtföljde flera generationer av italienare, gick bort vid 93 års ålder.
På sociala medier framgår det ett foto som väcker känslor, postat av sonen Alberto med inskriptionen: “Ha en bra resa pappa”.
Piero Angelas försvinnande är djupt känt av hela Italien, på sociala nätverk finns det ingen räkning av meddelanden om närhet till minne av den stora presentatören, som har gått in i italienarnas hem i åratal med innehåll av stort värde och intresse.
Hur kan vi glömma Quark och SuperQuark, bland de mest efterföljda, som gjorde honom känd bland unga och gamla, liksom de många litterära publikationerna om vetenskaplig spridning och en självbiografi på sista raden 2017.
Piero Angela fick också två viktiga utmärkelser 2004 och 2021, som storofficer av den italienska republikens förtjänstorden och riddare av storkorset av RI:s förtjänstorder
Här kommer regeringen, president Matterellas kondoleanser: “Jag känner stor sorg över Piero Angelas död, en raffinerad intellektuell, journalist och författare som har präglat TV:s historia i Italien på ett oförglömligt sätt, fört en allt bredare publik närmare kulturens och vetenskapens värld, och främjat dess spridning i ett sätt auktoritativt och engagerande. Jag uttrycker mina djupaste kondoleanser och min närhet till hans familj, och understryker försvinnandet av en stor italienare som republiken är tacksam för”.
Premier Draghis ord är också oundvikliga som rapporterats av ‘Ansa’, som förklarade: “Italien är djupt tacksam mot Piero Angela. Han var en mästare på vetenskaplig spridning, kunde ta sig in i hemmen hos generationer av italienare med intelligens, artighet, sympati. Hans sändningar och essäer har gjort vetenskapen och den vetenskapliga metoden tydlig och tillgänglig för alla. Dess civila engagemang mot pseudovetenskap var ett grundläggande försvar för det gemensamma bästa, det gjorde Italien till ett bättre land. Piero Angela var en stor italienare, kapabel att förena landet som få andra. Till dina nära och kära, regeringens och mina kondoleanser.”
Vi kan inte missa en hälsning från vår Tecnoandroid-redaktion, vi känner oss förenade av värderingarna sanning och vetenskap som den alltid har förmedlat och som vi har vuxit med. Farväl Piero”.

Relaterade Artiklar

Back to top button