Pico 4, den kinesiska Meta Quest 2 som vi inte förväntade oss… men som mycket väl kan skaka om marknaden

Pico 4 VR-headset © Pico

Startupen som förvärvades förra året av ByteDance har precis presenterat sin nya VR-headset som har allt att konkurrera med Meta Quest 2.

Nyktert döpt “Pico 4” och riktat till den asiatiska och europeiska marknaden, denna hjälm fristående presenterar verkligen ett extremt liknande tekniskt blad och pris, i väntan på en Pro-version.

Pico Quest för asiatiska och europeiska marknader

Tillverkaren av VR-headset Pico, som förvärvades av ByteDance (TikTok) förra året, utnyttjade detta ekonomiska stöd för att massivt utveckla sina aktiviteter. Detta resulterade i en ny presentation av Pico 4, en hjälm fristående och en seriös konkurrent till den berömda Quest 2, som kommer att kunna frigöra sig från den asiatiska marknaden ensam för att komma hem i synnerhet.

På tekniska bladsidan liknar den i alla fall den amerikanska jättens hjälm eller ännu bättre, med en skärm på 2 160 x 2 160 pixlar per öga, en Qualcomm Snapdragon XR2-processor, 8 GB RAM och en lagringskapacitet på 128 GB eller 256 GB.

I hans kvalitet av fristående, den har ett batteri som lovar tre timmars autonomi, men kan naturligtvis anslutas till en PC, som är SteamVR-kompatibel, för bättre prestanda. Designmässigt är den något tunnare än Quest 2, väger 586 gram inklusive remmen (295 gram utan).

Förutom spelet tack vare joysticks som mycket påminner om Quest 2, kommer Pico 4 så småningom att stödja övervakningen av händernas rörelser. Han vill också tilltala idrottare med ett konditionsövervakningssystem. För att jämförelsen med Quest 2 ska bli komplett planerar Pico att lansera sin egen virtuella sociala miljö som liknar metaversen Horisontvärldar kallad… Pico Worldsår 2023.

I alla avseenden är det därför tänkt att vara en seriös konkurrent på marknaden för prisvärda VR-headset, eftersom det kommer att erbjudas i Asien och Europa för 429 euro i sin 128 GB-version och 499 euro med 256 GB lagringsutrymme. Hans ankomst är planerad till oktober.

Väntar på att en Pro-version ska konkurrera med Meta Quest Pro

Pico tänker inte sluta på ett så bra sätt i den här formen av duell mellan David och Goliat. Den kinesiska startupen som stöds av ByteDance planerar också att konkurrera med ett annat kommande headset från Meta: Quest Pro, som kommer att presenteras den 11 oktober på Meta Connect-eventet.

Redan kallad “Pico 4 Pro” i Kina och “Pico 4 Enterprise” för resten av världen, kommer denna variant att erbjuda, liksom Quest Pro, kameror som kan spåra ögonrörelser. Det kinesiska företaget väntar troligen på Metas besked för att bättre kunna dra ut mattan under den.

Med dessa två produkter är Pico därför positionerad som en aktör som kan skaka om den lilla världen av VR-headset. Kommer detta att räcka för att skaka jätten Meta, som redan är väletablerad tack vare dess Quest 2? Bara framtiden kommer att berätta för oss.

Källa: pico

Relaterade Artiklar

Back to top button