Piazza Italia Wifi: äntligen gratis anslutning för alla

De Ministeriet för ekonomisk utvecklinghar redan tänkt i minst ett och ett halvt år, ett projekt i samarbete med Infratel. Initiativet syftar till att skapa ett gratis WiFi-nätverk som kan användas i hela det italienska territoriet. Projektet har namnet Piazza Wifi Italia och förutsätter att alla skattebetalare kan använda dem gratis.

I början av 2019 var det Infratel Italia a utveckla nätverkets arbete. Därefter slutförde TIM arbetet och stod sedan kvar under avtal med Consip LAN för vissa kommuner och därefter för de med över 2000 invånare. Med början från mars 2020har regeringen beslutat att utvidga projektet även till hälso- och sjukhusinrättningar, med avsikt att installera mer än 5 000 gratis hotspots.

Piazza Italia WiFi, här är vad som är nytt idag

Kommunernas anslutningar fortsätter med en åtföljande ökning av hotspots finns i hela landet, och ett gratis Wi-Fi-nätverk, med en maximal nedladdningshastighet på cirka 30 Mbps. För att kunna använda detta kostnadsfria nätverk måste du ladda ner den dedikerade appen och utföra registrera din egen profil användare. Instruktioner finns på denna länk.

Till idag dessutom 3000 kommuner WiFi-nätverket har redan skapats. Prioriteringen gick främst till bl.a 138 kommuner drabbats av jordbävningen av 2016 utbredd i regionerna Därefter till kommunerna med mindre än 2000 invånare, för att slutligen utsträckas till alla andra. Siffrorna uppdaterade den 16 november 2020 för alla prenumerationer är följande:

710 kommuner med installerade hotspots

5824 hotspots på det nationella territoriet, inklusive federerade nätverk.

1417 de kommuner som har tecknat avtal med Infratel (inklusive sjukhus, endast 1261 kommuner)

3246 de kommuner som har anslutit sig till Piazza Wifi Italia-projektet (inklusive sjukhus, endast 3089 kommuner)

398,776 användare av wifi.italia-appen utformad för att ansluta gratis till nätverket i hela Italien.

Relaterade Artiklar

Back to top button