Photoshop kan nu fyrdubbla storleken på bilder med hjälp av en AI

träning_photoshop

Adobe har designat en algoritm som kan fyrdubbla antalet pixlar i ett foto. Det här alternativet är nu tillgängligt för photoshop
och kommer snart att bjudas in Illustratör
.

Adobes utgivare förklarar att de har designat en mekanism som kan analysera pixlarna i en ögonblicksbild i detalj för att kunna öka dess densitet. Således kunde ett foto taget av en smartphone med en 12 Mp vidvinkelsensor ökas till 48 Mp.

Läs också:
Adobe Photoshop kommer i ursprunglig version på Mac M1

Fler pixlar, för mer information

Det händer ibland att när man tar en scen visar sig ett element i kompositionen vara mer intressant än helheten, tills man vill beskära bilden och sedan beställa ett tryck.

Men genom att utföra denna beskärning förlorar bilden nödvändigtvis upplösning. Det är här Adobes nya algoritm kommer in. Observera att Google också har utvecklat liknande teknik för Super Res Zoom av Pixel-smarttelefoner.

På sin officiella blogg förklarar Adobe att denna funktion, som kallas Super Resolution och är resultatet av en algoritm av maskininlärningundviker försämring genom att förfina aliasing och bevara detaljerna i bilden.

Super Resolution låter dig också gå tillbaka till dina favoritbilder, tagna för tio år sedan med smartphones eller mindre avancerade kameror, och öka deras upplösning.

Källa: Adobe

Relaterade Artiklar

Back to top button